15 Temmuz'da Çanakkale ruhu canlandı

15 Temmuz'da Çanakkale ruhu canlandı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Antalya'nın Akseki ilçesinde partisinin ilçe danışma meclisi toplantısında konuştu

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi ölüme meydan okuyarak sokağa çıkanların Çanakkale ruhunu yeniden canlandırdığını belirtti.

Ataş, Antalya'nın Akseki ilçesinde partisinin ilçe danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, iktidarları döneminde Türkiye'de eğitimden sağlığa, ulaşımdan ekonomiye her alanda Türk siyaset tarihine altın harflerle yazılacak hizmetlere imza attıklarını söyledi.

Ataş, Türk siyaset tarihi incelendiğinde Türkiye'nin ne zaman istikrarı yakalayıp, kendi ayakları üzerinde durmaya başladığında hep önünün kesildiğini veya kesilmeye çalışıldığının görüldüğünü kaydetti.

Günümüze kadar ülkede dışlanmamış, ötekileştirilmemiş hiçbir kesimin kalmadığını ifade eden Ataş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tek partili siyaset dönemine geçildikten sonra Türk siyasetinde değişik ayak oyunlarıyla bu ülkeye hizmet etmeye çalışan, bu ülkeye sevdalı insanların önü hep kesilmeye çalışılmış. Ülkede istikrar olmasın, kendi planlarını uygulasınlar düşüncesiyle bir dönem 'sağ-sol' diye gençler bir birine kırdırıldı. Arkasından 1980 İhtilali geldi. Ondan önce 1960 İhtilali'nde bugünkü gibi Türkiye kalkınma hamlesiyle belirli bir mesafe kazandığı için Adnan Menderes idam edildi. Kimler tarafından? Bu ülkeye bugün darbe girişiminde bulunma zihniyetinde olan çevreler tarafından. Bu ülkenin içindeki hainler tarafından bu darbeler yaşanmış ve bu ülkenin başbakanı idam edilmiştir."

Bu bağlamda Gezi Parkı odaklı olayların çıkartıldığını hatırlatan Ataş, hayatlarında bir dikili ağaçları olmayan zihniyetlerin, İstanbul'da 12 tane ağacı bahane ederek Türkiye'yi bir kaos ortamına sürükleyip Suriye'ye çevirmek istediklerini anlattı.

Ataş, "Başarılı olamadılar. Yine karşılarında ve ülkenin başında Recep Tayip Erdoğan gibi bir lider vardı. Bu oyunları da çok şükür tutmadı. Durmadılar, 17-25 Aralık'ta bir operasyon yaptılar. Bunda da hesapları tutmadı. Arkasından MİT tırlarıyla ilgili operasyon yapmaya kalktılar. Bu ülkenin Milli İstihbarat Teşkilatının başındaki müsteşarı koluna kelepçe takmak suretiyle hapse atmak istediler. Ne zaman yaptılar bunu? Sayın Cumhurbaşkanımız'ın ameliyat olacağı saate denk getirerek yapmaya kalktılar." Onların bir hesapları vardı, Allah'ın da bir hesabı vardı. Yine hesapları tutmadı. Bu ülkenin saf temiz insanlarını kandıran FETÖ örgütü ilk defa bu hain planlarıyla ülkemizde deşifre oldu." dedi.

FETÖ'nün milletin vergilerinden alınan silahlarla, haince bir şekilde gecenin bir saatinde Marmaris'te Cumhurbaşkanı'nı katletmeye çalıştığını anımsatan Ataş, "bu alçakların" ümmetin sesi olan Recep Tayip Erdoğan'ın sesini kesmeye çalıştığını dile getirdi.

15 Temmuz darbe girişiminde halkın kahramanlık örneği göstererek sokağa çıktığını vurgulayan Ataş, "Bu millet Başkomutanına, liderine sokaklara dökülerek ve tankların önüne yatarak yeniden sahip çıktı. Gözünü kırpmadan ölüme meydan okuyan insanların sokağa döküldüğü gece, Çanakkale ruhunun yeniden yaşandığı gündür. O gece 241 tane şehit verdik. Gencecik yavrularımız, bacılarımız şehit oldular. 2 bin 194 gazi verdik. Allah onlara da şifa versin. O gece hayatını ortaya koyup, ölüme meydan okuyan, tankların önüne yatan, yukarıda helikopterle, makineli tüfeklerle tararlarken, jetler bomba yağdırırken, hiçbir korku hissetmeyen o sade vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Onlardan Allah razı olsun. Allah bu tür olumsuzlukları bu millete bir daha yaşatmasın." diye konuştu.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.