15 Temmuz'a en büyük cevap daha fazla üretmek

15 Temmuz'a en büyük cevap daha fazla üretmek

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, 15 Temmuz darbe girişimine en büyük cevabın daha fazla üretmek olduğunu söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, 16. MÜSİAD EXPO'ya ilişkin, "Fuarın hazırlıkları yapılırken bize en çok sorulan sorulardan biri 'Yabancı konuk iptalleri var mı' idi. Çok şükür geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 8 salonda fuarımızı düzenliyoruz. 100'ü aşkın ülkeden 7 bini yabancı olmak üzere 200 bin ziyaretçiyi ağırlayacağız." dedi.

Olpak, Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış kurdelesini kestiği 16. MÜSİAD EXPO'nun açılış yemeğinde değerlendirmeler yaptı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından fuar ve etkinlik iptallerinin gündemde olduğu bir dönemde 16. MÜSİAD EXPO'yu firma ve katılımcı iptali olmaksızın düzenlemeyi başardıklarını anlatan Olpak, "Fuarın hazırlıkları yapılırken bize en çok sorulan sorulardan biri 'Yabancı konuk iptalleri var mı' idi. Çok şükür geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 8 salonda fuarımızı düzenliyoruz. 100'ü aşkın ülkeden 7 bini yabancı olmak üzere 200 bin ziyaretçiyi ağırlayacağız." diye konuştu.

Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen MÜSİAD üyelerine teşekkür eden Olpak, "MÜSİAD her zaman olması gerektiği noktada olması gerektiği zamanda hakikate yöneliyor olacaktır. Bunun son göstergesi elbette 15 Temmuz darbe girişimindeki tutumumuz oldu." ifadelerini kullandı.

"15 Temmuz 'a en büyük cevap daha fazla üretmek"

Olpak, MÜSİAD'ın iş dünyası kuruluşu olduğunu hatırlatarak üretmeye ve direnmeye devam edeceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bizim üretmeye devam etmemiz gerekiyor. Bir iş adamı olarak hangi coğrafyada yaşarsak yaşayalım, üzerimizde o MÜSİAD'ın o helal kazanç ilkeleriyle içinde bulunduğumuz topluluğa daha fazla fayda, daha fazla katma değer oluşturarak hayatımıza devam etmemiz gerekiyor. 15 Temmuz'a en büyük cevabın daha fazla üretmemiz olduğu kanaatindeyim. Hamd olsun bugün gerçekleştirdiğimiz açılış ve bundan sonra gerçekleştireceğimiz çalışmalarla bunun en güzel meyvelerini birlikte toplayacağız."

"Bazıları MÜSİAD'ın süreklilik sağlamayacağını iddia etmişlerdi"

MÜSİAD Kurucu Başkanı Erol Yarar ise MÜSİAD'ın yöneticilerinin gayretli çalışmalarıyla bayrak yarışını başarılı bir şekilde yürüttüğünü belirterek, "Dünyada izzet mal ile, ahirette izzet takva iledir. Helal kazanç sahibi olmak ve bunu helal bir şekilde harcamak çok büyük bir imtihandır. Bazıları MÜSİAD'ın süreklilik sağlamayacağını iddia etmişlerdi. Kurulduğumuz günlerde 'siz hayalcisiniz' diyen insanlar vardı ama Elhamdülillah sizler bu sözlerin yanlış olduğunu, suizan olduğunu ortaya çıkardınız. Allah sizlerden razı olsun." diye konuştu.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan yemek konuşmaların ardından hediye takdimleriyle sona erdi.

Yemeğe Eski Romanya Başbakanı Victor Viorel Ponta, Sudan Yatırım Bakan Abdallah Ahmed Hamid ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin yanı sıra siyaset ve iş dünyasından temsilciler katıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.