15 Temmuz ve darbeleri araştıranlara özel destek

15 Temmuz ve darbeleri araştıranlara özel destek

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü lisansüstü tez çalışmalarında "15 Temmuz ve Darbeler" konusunu ele alan öğrencilerin çalışmalarına ve danışmanlıklarını yürüten öğretim elemanlarına 35 bin liraya kadar özel destek sağlayacak.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri bünyesinde yapılacak lisansüstü tez çalışmalarında "15 Temmuz ve Darbeler" konusunu ele alan öğrenciler ve danışmanlıklarını yürüten öğretim elemanlarına yüksek lisans için 25 bin, doktora için de 35 bin lira özel destek sağlanacağı bildirildi.

Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hitit Üniversitesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde başlattığı her ilde bir üniversite olma konsepti içerisinde 2006 yılında kurulduğunu hatırlattı.

Tüm kentlerde üniversite bulunmasındaki temel kaygı ve temel çıkış noktasının, her ilde yüksek öğretimin yaygınlaştırılması, yüksek öğretime herkesin ulaşması ve bu haktan yararlanması olduğunu aktaran Alkan, "Bu katkı sadece ekonomik anlamda değil, bunun ötesinde sosyal olarak, kültürel olarak ve her anlamda illerimize, bölgemize ve totalde de ülkemize ve dünyaya katkı sağlaması üniversitelerin varlık sebeplerinden bir tanesi." dedi.

15 Temmuz ve Darbeler konusunda araştırma yapacak öğrenci ve danışmanlara verilecek desteğin üniversitenin Bilimsel Araştırma Projeleri kaynağından karşılanacağını bildiren Alkan, amaçlarının sadece yüksek lisans veya doktora yaptırmak olmadığını, toplumun ihtiyaçlarını gideren, bir yaraya merhem olan anlayışla çalışmaların yürütülmesini istediklerini sözlerine ekledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.