15 Temmuz Türk tarihinin gördüğü en büyük ihanet

15 Temmuz Türk tarihinin gördüğü en büyük ihanet

Milli Savunma Bakanı Işık, 15 Temmuz gecesi asker elbisesi giymiş hainlerin devreye sokularak yapılması istenen darbe girişiminin Türk tarihinin gördüğü en büyük ihanet olduğunu söyledi.

K Parti Kocaeli 93. İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 15 Temmuz gecesi asker elbisesi giymiş hainlerin devreye sokularak yapılması istenen darbe girişiminin Türk tarihinin gördüğü en büyük ihanet olduğunu söyledi.

Milletin 15 Temmuz gecesi sadece Türkiye'deki bu büyük oyunu bozmakla kalmadığını, aslında bütün gelişmekte olan ülkelerde ileride şartlar uygun olduğunda darbe yapabilecek bir yapıyı da deşifre ettiğini vurgulayan Işık, "Aslında bozulan Türkiye'nin üzerine oynan bir oyun değildir, bozulan bütün küresel sistem üzerinde oynanan oyundur. Türkiye'de darbeye teşebbüs eden bir yapının başka bir ülkede darbeye teşebbüs etmemesi düşünülemez." diye konuştu.

"Daha önce Peygamber Efendimizi kamyonete bindiren bu alçaklar..."

Işık, şimdi yavaş yavaş dünyanın da bu gerçeği görmeye başladığını dile getirerek, pek çok ülkenin bu hainlerin sözde eğitim yuvalarını kapatmaya ve Türkiye ile temasa geçerek "Ne olur bize destek olun, bu hainleri temizleyelim.' demeye başladığını anlattı.

FETÖ'nün, her ay 'Yeni bir darbe olacak' diyerek kendi tabanlarını ve kendi terör örgütü mensuplarını adeta zinde tutmaya çalıştığına dikkat çeken Işık, "Temmuzdu ağustosu bekleyin, ağustostu eylülü bekleyin, eylüldü ekimi bekleyin, şimdi kasımı bekleyin... Daha önce Peygamber Efendimizi kamyonete bindiren bu alçaklar, hainler şimdi 'Peygamberimiz rüyamıza girdi, şöyle olacak, böyle olacak...' Ya Peygamber Efendimiz sizin rüyanıza girse 'Ulan hainler, bu millete bu ihanet yapılır mı?' der diye düşünürüm. Çünkü sizin yaptığınız apaçık bir ihanet. Bu millete ihanet, bu milletin değerlerine ihanet, dini değerlerimize ihanet..." ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin açıklamaları

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başkanlık sistemiyle ilgili açıklamasına değinen Işık, 2007 yılında cumhurbaşkanını halkın doğrudan seçmesine imkan veren referandumun onaylanmasıyla birlikte Türkiye'nin artık geri dönüşü olmayan bir yola girdiğini kaydetti.

Hiç kimsenin halkın seçtiği cumhurbaşkanından sembolik bir cumhurbaşkanlığı yapmasını bekleme hakkı olmadığını vurgulayan Işık, "Türkiye aslında vesayet odaklarını o gün yenebilmiş olsaydı belki yapması gereken şey AK Parti'ye kapatma davasını konuşmak değil, halkın tercihi doğrultusunda halkın seçtiği cumhurbaşkanının taşıması gereken yetkiler ve Türkiye'nin sistemini tartışmaktı ama maalesef bugün bu konuda hala direnç gösteren özellikle Cumhuriyet Halk Partisi aynı tavrını daha katı bir şekilde gösterdi." diye konuştu.

Bakan Işık, "Sayın Bahçeli'nin pek çok görüşüne katılmıyoruz, yaptığı açıklamalardaki pek çok konuyu kesinlikle benimsemiyoruz, doğru da bulmuyoruz ama bir cümlesi çok önemli. Evet, Türkiye 2007'de halkın ortaya koyduğu iradeyle oluşan fiili durumu tartışmak ve halka götürmek zorundadır, siyasetin en önemli görevi şu anda budur." ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.