15 Temmuz şehitlerinin hatırasını okul duvarlarında yaşatıyor

15 Temmuz şehitlerinin hatırasını okul duvarlarında yaşatıyor

Osmaniye'de resim öğretmeni Mehmet Akçadağ, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olan Astsubay Halisdemir ve özel harekat polisi Karacatilki'nin resimlerini okul duvarlarına çiziyor

Osmaniye'de resim öğretmeni Mehmet Akçadağ, okul duvarlarına, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit düşen Astsubay Ömer Halisdemir ve özel harekat polisi Mehmet Karacatilki'nin resimlerini yapıyor.

Akçadağ, AA muhabirine, herkesin ortak paydası geçmişin unutulmaması amacıyla çalışmalar yaptığını, bu kapsamda daha önceden okul duvarlarına Çanakkale Savaşı ile kurtuluş mücadelesinin resimlerini çizdiğini söyledi.

Son zamanlarda içeriden ve dışarıdan ülkeye yapılan saldırılara milletin ''dur'' dediğini belirten Akçadağ, kendisinin de 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında gerçekleştirdiği çalışmalarda, verilen demokrasi mücadelesini anlatmak istediğini bildirdi.

 

Çalışmasına, öğretmenlik yaptığı 80. Yıl Anadolu Lisesindeki etkinlik salonuna Türk bayrağıyla Ömer Halisdemir'in resimlerini çizerek başladığını ifade eden Akçadağ, öğrencilerin milli ve manevi duygularını canlı tutmak için diğer okullarda da şehitlerin resimlerini yapmaya karar verdiğini belirtti.

"Şehitlerin resimlerini duvarlara çizerek, ölümsüzleştirmek istiyoruz"

Resimlerin öğrencilerden büyük ilgi gördüğünü dile getiren Akçadağ, şunları kaydetti:

"Gençlere 15 Temmuz'un ne anlama geldiğini anlatmak ve unutturmamak için 15 Temmuz'u en iyi sembolize eden başta Ömer Halisdemir, Osmaniyeli şehidimiz Mehmet Karacatilki ve diğer şehitlerin resimlerini duvarlara çizerek, ölümsüzleştirmek istiyoruz. Yaptığımız çalışmalar büyük ilgi görüyor. Umarım gençler merak edip 'Burada ne var, bunlar ne yaptı, Ömer Halisdemir kim, niçin şehit oldular, ne yaptılar, bunları kim şehit etti' diye araştırır. En azından gençlerin hafızalarında bir şeyler canlandırabilirsek, amacımıza ulaşmış olacağız." 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.