'15 Temmuz olmasaydı Haymana-Ankara yolu bitecekti'

'15 Temmuz olmasaydı Haymana-Ankara yolu bitecekti'

Haymana Belediye Başkanı Turgut, "15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi olmasaydı belki şimdi yolun tamamı bitecekti. Seneye de inşallah 50 yıllık hasret bitecek ve 6 şerit trafiğe açılacak" dedi.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından, kamyon ve iş makinelerinin başkentin merkezindeki yol ve kavşakların kapatılmasında kullanılması nedeniyle Haymana-Ankara yolunu genişletme çalışmaları tamamlanamadı.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi, Haymana-Ankara yolunun 6 şeride çıkarılması çalışmalarına da sekte vurdu. Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, yapım çalışmaları birkaç yıldır süren Haymana-Ankara yoluna ilişkin, AA muhabirine açıklamada bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesince, Haymana-Ankara yolu yapım ve genişletme çalışmaları için 150 milyon lira harcandığını belirten Turgut, Haymana'ya yönelik yatırım ve çalışmalar için Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Trafiğe kapalı olan yolun bazı kısımlarında elektrik direkleri bulunduğunu anlatan Turgut, bunların kaldırılmamasının vatandaşlarca eleştirildiğini ancak elektrik direkleri ve çalışmaları aksatan diğer bazı unsurların bir hafta içinde ortadan kaldırılacağını bildirdi.

Direkler değil, FETÖ aksattı

Haymana-Ankara yolunda bu yıl bitmeden tek şeritten ulaşım sağlanacağını belirten Turgut, 2017 ortasında da 3 geliş, 3 gidiş olmak üzere toplam 6 şerit açılacağını aktardı.

Başkan Turgut, yolun tamamlanmasına elektrik direklerinin kaldırılmamasından çok 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişiminin sekte vurduğunu anlatarak şöyle devam etti:

"FETÖ'nün darbe girişimi olmasaydı, bu sorunları da hiç konuşmamış olacaktık. Maalesef bu darbe girişimi memlekete zarar verdiği gibi Haymana'ya da zarar verdi. 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi olmasaydı belki şimdi yolun tamamı bitecekti. O süreçte yaz günü, inşaat mevsiminde yaklaşık 40 gün çalışma yapılamadı ama şu anda bu yılın sonunda tek şeridin açılmasında bir problemimiz yok. Seneye de inşallah 50 yıllık hasret bitecek ve 6 şerit trafiğe açılacak."

Vatandaşlar ise çalışmaların hızla tamamlanmasını ve kış aylarında ulaşım sorunlarının sona ermesini istediklerini kaydetti.

Ankara Büyükşehir Belediyesince, Haymana-Ankara yolunun 46,6 kilometrelik kısmında yol genişletme çalışmaları yürütülüyor. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.