15 Temmuz kahramanları Nevşehir’de

15 Temmuz kahramanları Nevşehir’de

‘Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar’ projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte, 15 Temmuz darbe girişiminin kahramanları, o gece yaşadıklarını anlattı

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Vali İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Alay Komutan Vekili Hüseyin Aslan, Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı ve daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı. Moderatörlüğünü oyuncu ve tiyatro sanatçısı İsmail Hakkı Ürün'ün yaptığı programa 15 Temmuz darbe girişiminin kahramanlarından eski binbaşı Barış Dedebağı, milli kareteci Vildan Güvercin ve Metin Doğan konuşmacı olarak katıldı. Program, Kuran-ı Kerim tilaveti ve kum sanatçısı Veysel Çelik Demir'in gösterisiyle başladı. Sanatçının kum üzerindeki yaptığı figürler salondaki vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı. Programda konuşan Vali İlhami Aktaş, "15 Temmuz gecesi, başta Nevşehir olmak üzere sokaklara, parti binalarına, valiliklere çıktınız. Uzun zamandır Türkiye'nin ayağından çekip maalasef etrafımızdaki komşu ülkelerin durumuna düşürmek isteyen güçler, Türkiye'de adeta bir Arap baharı gibi bir kalkışmayı sağlamaya çalışan güçler, Gezi olaylarından beri, 6-7 Ekim olayları, geçen yılki 22 Temmuz'dan beri başlayan terör olaylarıyla ilgili hep Türkiye'yi bir kenara sıkıştırmayı, Türkiye'yi aciz, karışık, iç huzursuzluk varmış gibi göstermeye çalışan adeta bir iç savaş çıkarmaya uğraşmışlar. Bunu da maalesef 15 Temmuz'da hain örgütlerle işbirliği yaparak en had safhaya çıkarmışlar. Miletin Meclis'ine, milletin camisine, insanların üzerine acımasızca, her türlü insanlıktan uzak bir şekilde bomba yağdırmışlardır. Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşu, milletimizin ona verdiği destek, milletimizin bayrak sevgisi, devlet sevgisi bu hainlere fırsat vermemiştir" dedi.

"ÖLÜMÜ HİÇ DÜŞÜNMEDİM"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine anne ve babasıyla sokağa çıktığını anlatan milli kareteci Vildan Güvercin ise bir yandan darbeciler tarafından açılan ateş sonucu yaralanan anne ve babasını hastaneye yetiştirmeye çalışırken, bir yandan da diğer yaralılara yardım ettiğini söyledi. Güvercin, ölümü hiçbir zaman düşünmediğini, 'ölürsek şehit kalırsak gazi oluruz 'diye hareket ettiğini belirterek, "Ben milli sporcuyum. Biz birincilik kürsüsüne çıkıp şanlı İstiklal Marşımızı okutmak için çabalıyoruz. Uğruna savaştığımız bayrak olmadığı sürece, yaşamamızın hiçbir önemi yok" diye konuştu. Eski binbaşı Barış Dedebağı de "Hürriyeti olmayanın, dini olmaz. Bizim Türk, Kürt sorunumuz yok. Aynı değerlerı taşıyoruz" dedi. 15 Temmuz'da yaşananları anlatan Dedebağı, yargılama süreci bittiğinde ve suçu sabitlenen hainlerin idam ile yargılanmasını istedi. Tankın altına yatarak darbecileri engelleyen Metin Doğan da "Ben tankın altına yattığımda, beni ezmesi için tanktaki askeri bir rütbeli tehdit etmiş, beni ezmesi için. Ben tankın önünden kalktığımda tişörtümü çıkarıp bağırıyorum ezilebilmek için de elimden gelen her şeyi de yaptım" dedi.

Sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.