15 Temmuz gazilerinden AA'ya ziyaret

15 Temmuz gazilerinden AA'ya ziyaret

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde yaralanarak gazi olan Akçay, Çılgı, Asutay ve Özdemir, AA Erzurum Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

15 Temmuz Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Özdemir, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine değinerek, "Sesimizin ulaştığı, ayağımızın gittiği her yere nefesimizin son damlasına kadar 15 Temmuz'u yaşatacağız, yaşatmaya devam edeceğiz." dedi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde yaralanarak gazi olan 15 Temmuz Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Özdemir, beraberindeki 15 Temmuz gazileri Onurcan Akçay, Zekeriya Çılgı ve Onur Asutay ile AA Erzurum Bölge Müdürlüğüziyaret etti, AA Erzurum Bölge Müdürü Nevzat Demirkol ile bir süre görüştü.

Mehmet Akif Özdemir, ziyaret sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi televizyondan darbe girişimini öğrendiklerini ve komşusuyla dışarı çıktığını söyledi.

"Verdiğiniz mücadele sonucu darbe girişimi başarısız oldu"

AA Erzurum Bölge Müdürü Demirkol da gazilerin ziyaretinden dolayı onur duyduklarını söyledi.

Türkiye'de binlerce insanın şehit ve gazilere borçlu olduğunu dile getiren Demirkol, "Verdiğiniz mücadele sonucu darbe girişimi başarısız oldu. Eğer başarılı olsaydı bir çoğumuz olmayacaktık. Türkiye bir bütün olarak yok edilmiş olacaktı. Allah'a çok şükür Türkiye bundan sonra sizin gibi insanlar var olduğu sürece bu tür hain girişimlere karşı çıkacaktır. Bizi onurlandırdınız, ziyaretten gurur duyduk." diye konuştu.

"Bombaların altına gidiyorum hakkını helal et"

Gaziler Akçay, Çılgı, Asutay ve Özdemir, AA Erzurum Bölge Müdürlüğü duvarlarında asılı olan ve 15 Temmuz gecesi AA foto muhabirlerinin gözünden çekilen darbe fotoğraflarını inceledi.

Fotoğraflardan yaşadıkları anları hatırlayan ve yaralandıkları yerleri gören 15 Temmuz gazileri, duygusal anlar yaşadı.

Bu sırada gazilerden Çılgı, "Annem hava soğuk ve yağışlı olduğunda hasta olurum diye kapının önüne çıkarmazdı. Ama o gece ben 'anne mermilerin altına, bombaların altına gidiyorum hakkını helal et' dediğim zaman o da 'Allah işini gücünü rast getirsin' dedi." ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.