15 Temmuz fotoğraf sergisi Avrupa Konseyi'nde

15 Temmuz fotoğraf sergisi Avrupa Konseyi'nde

AA muhabirlerinin objektifinden fotoğraflarla oluşturulan "15 Temmuz 2016'da Türkiye'de ne oldu?" başlıklı sergi Avrupa Konseyi'nde açıldı.

Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin objektifinden, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında yaşananları yansıtan fotoğraf sergisi, Avrupa Konseyi’nde açıldı.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Güz Oturumu boyunca devam edecek serginin resmi açılışı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılacağı bir törenle yapılacak.

AKPM üyesi 47 ülkeden parlamenterler ve birçok uluslararası kuruluş çalışanının ziyaret edeceği sergide, 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşananları anlatan ve AA muhabirlerinin objektifine yansıyan 24 kronolojik fotoğraf bulunuyor.

AKPM Türk Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada 15 Temmuz’da yaşananları şimdiye kadar değişik platformlarda anlatmaya çalıştıklarını ve Türk demokrasisinin karşı karşıya kaldığı tehdidi tüm yönleriyle tüm dünyaya aktarmayı hedeflediklerini belirtti.

Sergideki fotoğrafları inceleyen AKPM Türk Delegasyonu Üyesi ve AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ise “Biz insanlara neler olduğunu, neler yaşandığını sözlü olarak anlatıyoruz ama görsellerle görmeleri, bire bir olayın ne derece vahametinin boyutlarının anlaşılması için çok önemli. AA'yı tebrik ediyoruz, teşekkür ediyoruz." dedi.

Sergide, AA’nın hazırladığı 15 Temmuz gecesi ve sonrasını yansıtan kısa filmler ve görüntüler de Avrupa Konseyi binasında ziyaretçilere gösterilecek.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.