15 Temmuz fotoğraf sergisi Almatı’da

15 Temmuz fotoğraf sergisi Almatı’da

Anadolu Ajansının fotoğraflarından oluşan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi Kazakistan’ın Almatı şehrinde açıldı.

Türkiye'nin Almatı Başkonsolosluğu ve Türkiye Kazakistan İşadamları Birliği (TÜKİB)' in birlikte düzenlediği sergide Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirleri tarafından FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında çekilen fotoğraflar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Serginin açılışına; Türkiye Cumhuriyeti Almatı Başkonsolosu Rıza Kaan Yılmaz eşi Özge Yılmaz, Türkiye Kazakistan İşadamları Birliği (TÜKİB) başkanı Fırat Develioğlu, TÜKİB yönetim kurulu üyeleri, Almatı'daki yabancı misyon temsilcileri, çeşitli kuruluş ve derneklerin yöneticileri ile Kazak ve Türk vatandaşları katıldı.

Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Almatı Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz şunları kaydetti: " Bu sergiyi hain darbe girişimi karşısında demokrasiye ve milli egemenliğe sahip çıkarken şehit düşen vatandaşlarımızın yüce anısına armağan ediyoruz. Bilindiği üzere 15 Temmuz akşamında saat 10 sularında başta Ankara ve İstanbul olmak üzere Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış çeşitli rütbelerden hıyanet içerisindeki bir grup asker, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmak isteyerek bir darbe girişimine kalkışmıştır. Gerek emniyet teşkilatımız gerekse savcılarımız en başta yüce milletimiz darbe teşebbüsü karşısında gereken tedbirleri süratle alarak bu hain sürecin önünü kesmişlerdir. Darbe teşebbüsü Fethullahçı terör örgütünce ve onun elebaşı Fethullah Gülen tarafından planlanıp koordine edilmiştir.

Silahlı Kuvvetler içerisindeki FETÖ üyeleri komutanlarına ihanet ederek ele geçirdikleri savaş uçaklarıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni tam 11 defa bombalamışlardır. Bu hainler F16'ları, helikopterleri ve tankları kullanarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni ve diğer kamu kurumlarını bombalamışlardır. Darbeciler, egemenliğine sahip çıkan sivil vatandaşlara ateş ederek, üzerlerine tanklarla yürüyerek onları paletleri altında ezmişlerdir. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın önderliği ve Sayın Başbakan'ımızın açıklamaları halkımızı cesaretlendirmiştir.

"ÜLKEMİZİN VE MİLLETİMİZİN FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ YÜZÜNDEN YAŞADIKLARI TÜM DÜNYA TARAFINDAN DOĞRU OLARAK BİLİNMELİDİR"

Halkımız meydanlara çıkarak, darbeci çetenin tanklarının önlerinde durarak, altlarında ezilerek, asker kıyafeti giymiş hainlerin mermilerine karşı vücutlarını siper ederek darbeye karşı çıkmıştır. Hükümetimiz ve TBMM üyelerimiz Türk Silahlı Kuvvetleri ile tam bir dayanışma içerisinde, demokrasinin ve hukuk devletinin yanında yer alarak bu darbe girişimini önlemişlerdir. Türk Milleti sokaklara dökülüp darbeye karşı direnişini sürdürerek tarihi bir dayanışma örneği sergilemiştir. Milletimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu büyük milletin mensubu ve temsilcisi olmaktan onur duyduğumu ifade etmek isterim. Buradan milletimize, darbeye karşı olan askerlerimize ve tüm güvenlik güçlerimize göstermiş oldukları bu yüce fedakarlıkları için teşekkür etmek istiyorum. Buradan şehit olan tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine de sabır diliyorum. Ülkemizin ve milletimizin FETÖ terör örgütü yüzünden yaşadıkları tüm dünya tarafından doğru olarak bilinmelidir. Türkiye ve Kazakistan arasındaki iktisadi ve ticari münasebeti ve işbirliğini pekiştirmek ve daha da ileriye taşımak amacıyla bu yıl kurulan ve bu fotoğraf sergisini ortaklaşa düzenlediğimiz Türkiye Kazakistan İşadamları Birliği (TÜKİB)' e de Değerli katkılarından dolayı şükranlarımı sunmak istiyorum. TÜKİB' e çalışmalarında başarılar diliyorum."

Türkiye Kazakistan İşadamları Birliği (TÜKİB) başkanı Fırat Develioğlu da yapmış olduğu konuşmasında bu serginin, yeni kurmuş oldukları TÜKİB'in ilk faaliyetlerinden biri olduğunu söyleyerek, kendilerini böyle anlamlı ve güzel bir faaliyete sevk ettikleri için Almatı Başkonsolosluğuna teşekkür etti. Böyle bir konunun buradaki yabancı dostlarımız tarafından bilinmesi ve kendi camiamızın da yani Türk işadamları camiasının da bu konuyu sık sık tekrar ederek hatırlamalarında fayda olduğunu kabul ediyoruz diyen Develioğlu konuşmasının sonunda yeni kurulan "Türkiye Kazakistan İşadamları Birliği" hakkında bilgi vererek şunları söyledi: " TÜKİB bütün siyasi, dini ,düşünce ve inançlara eşit mesafededir. Geniş tabanlı bir dernektir. Türk ve Kazak şirketlerinin çatısı altında toplanan TÜKİB'in asıl amacı, bir akımın ya da görüşün egemenliğinde olmayan sadece işadamlarına ve iş dünyasına kucağını açmış olan bir birlik olmaktır.

Bugün burada başkonsolosluğumuz öncülüğünde ve Anadolu Ajansı ( AA)' nın destekleriyle düzenlenen fotoğraf sergisinin organizasyonunda yer almaktan büyük gurur duyuyoruz. 15 Temmuz gecesi milletimiz tek yürek olmuş, ülkemizi, milletimizi ve demokrasimizi yok etmek isteyen vatan hainlerine karşı koymuştur. Bunun hatıralarını bugün burada siz değerli davetlilerimizle paylaşıyoruz. Darbe girişimini başarısızlığa uğratan cesaretli, aziz ve fedakar yurttaşlarımıza sonsuz saygılarımızla bir kez daha yad ediyoruz. Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz."

Sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.