15 Temmuz darbecilerinin kullandığı kışlaya cami yapılıyor

15 Temmuz darbecilerinin kullandığı kışlaya cami yapılıyor

Osmanlı cami mimarisi ögelerinin yer aldığı ve kubbesiz bir form kullanılan caminin iç mekânında ise Selçuklu motifleri kullanıldı

FETÖ'nün ihanet girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi üniformalı teröristlerin üs olarak kullandığı noktalardan Etimesgut 3'üncü Hava İkmal Bakım Komutanlığı’na cami inşa ediliyor.

Türkiye Diyanet Vakfı, Başkent Ankara'daki Etimesgut 3. Hava İkmal Bakım Komutanlığına büyük bir cami inşa ediyor. Caminin yapıldığı yerde daha önce 80 m²lik bir mescit bulunuyordu. Bu mescidin ihtiyaçları karşılayamaması sebebiyle Türk Diyanet Vakfı ile karşılıklı görüşmeler yapıldı. Bu kapsamda bir proje hazırlayan Vakıf, bu mescidin olduğu yerde toplam 700 metrekarelik cami yapımına başladı. 

Cami tasarımında, geleneksel Anadolu Türk mimarisi çizgilerini Osmanlı cami mimarisi ögeleri ile birlikte ele alan kubbesiz bir form kullanıldı. Geniş ağ açlık bir alanın içerisinde bulunan projede ahşap ve taş kullanımı ön plana çıktı. Ahşap kolon ve saçak kaplamaları çevreye uyumu sağlarken, iç mekânda Selçuklu motifleri işlendi. Cami tamamlandığında 550 cemaat kapasitesine sahip olacak.

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.