15 Temmuz 'asırların ihaneti'

15 Temmuz 'asırların ihaneti'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, "Bana, 15 Temmuz'u bir kelimeyle anlat deseler, 'Asırların ihaneti' derdim. Her millette, her devlette ve kurumda hainler bulunur. Ama bu kadar planlı, bu kadar hücrelerimize kadar işlemiş ihanete biz..."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun, AK Parti Burdur İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi.

Sorgun, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin siyaseti belli bir çıkar için değil bir memleket davası uğruna yaptığını söyledi.

Kendilerinin bir derdi olduğunu anlatan Sorgun, derdi olmayanların yeryüzüne yük olduğunu, AK Parti olarak dertlerinin millet olduğunu vurguladı.

AK Parti'nin millet uğruna durmadan çalıştığının altını çizen Sorgun, bunun için her türlü fedakarlığı gösterdiklerini dile getirdi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin millete karşı yapıldığını vurgulayan Sorgun, "Bana, 15 Temmuz'u bir kelimeyle anlat deseler, 'Asırların ihaneti' derdim. Her millette, her devlette ve kurumda hainler bulunur. Ama bu kadar planlı, bu kadar hücrelerimize kadar işlemiş ihanete biz rastlamadık. Adeta bir kökü dışarıda zehirli meyveleri içeride olan bir zakkum ağacı gibi. Bunların başarılı olmamasında söyleyeceğim tek şey, milletimizin verilmiş sadakası varmış." diye konuştu.

Kendisine seçimin ne zaman olacağına yönelik sorular geldiğini da anlatan Sorgun, şöyle devam etti: "Biz, hiç seçim olmayacakmış gibi dingin ve kararlı, ama yarın seçim olacakmış gibi heyecanlı çalışacağız. Şu anda planlanmış seçimler 2019'da. Ama bir öğrenci sınav gününe kadar çalışmazsa, sınav öncesi sabaha kadar çalışsa hiç bir şey yapamaz. Ama her gün düzenli çalışan öğrenci başarılı olur. Onun için her gün sınavdayız. Önümüzde bir referandumun ayak sesleri duyuluyor mu? Yani yaklaşık 200 yıldır üzerimize biçilen elbise bize dar geliyor."

Anayasayı sürücü kurslarındaki çift fren ve gazlı otomobile benzeten Sorgun, ne zaman gaza basılsa vesayetçilerin buna izin vermediğini, artık bu sistemden vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı.

Bugüne kadar milletin hiç anayasa yapmadığını, önceki anayasaların darbe ya da savaş şartlarındaki anayasalar olduğuna dikkati çeken Sorgun, milletin kendi yapacağı anayasasına kavuşması için AK Parti teşkilatlarına büyük görevler düştüğünü söyledi.

Toplantının ardından gazetecilerin AK Partili Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu'nun tutuklamasına ilişkin sorusuna Sorgun, "Olay soruşturma safhasında olduğu için bir şey söyleyemem. Yargıya asla müdahil olmayız. Ancak prensip olarak biz hiç kimseye kefil olmayız, hiç kimseyi de bir şeyle itham etmeyiz. Rütbesi, makamı ne olusa olsun bir kişi ihanetin içerindeyse, hiç kimse bunun arkasında durmaz. Ancak hiç bir kimse hakkında bilgi, belge olmadan itham edilmez, hukukun gereği de budur. Somut bir şey olmadan da konuşmamız doğru olmaz." karşılığını verdi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.