15 Milyon Sedir Tohumunu Toprakla Buluşacak

15 Milyon Sedir Tohumunu Toprakla Buluşacak

Isparta Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Bucak Orman İşletme Müdürlüğü, 15 milyon sedir tohumunu toprakla buluşturacak.

Bucak Orman İşletme Müdürlüğü; Bucak ilçesi Gündoğdu, Karaot ve Kuyubaşı köyleri arasında bulunan sedir ormanlarından topladığı sedir kozalaklarını Seydiköy orman deposunda ekime hazır hale gelmesi için çalışmalarını sürdürüyor.
 
Bucak Orman İşletme Müdürü Mehmet Karabacak toplanan sedir kozalaklarının Seydiköy orman deposunda tohumların parçacıklara ayrılması için donlu havalarda sulanarak don tutan kozalakların parçalar halinde tohumlara ayrım çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti. Orman İşletme Müdürü Karabacak, özellikle yüksek rakımlı yerlerde yetişen sedirin en kolay ve maliyetsiz dikim şeklinin serpme yolu ile verim alındığını belirtirken yağmur ve kar yağışı öncesi atılan tohumların yağışlar ile birlikte toprak ile karıştığını söyledi.
 
Bucak Orman İşletme Müdürü Mehmet Karabacak, “Bu yıl Gündoğdu, Karaot ve Kuyubaşı köyleri arasında bulunan sedir ormanlarından 50 ton sedir kozalağı topladık. Parçalara ayrıldıktan sonra bu kozalaklardan yaklaşık 15 milyon karpelli sedir tohumu elde etmeyi hedefliyoruz. Elde edilen bu sedir tohumlarını rehabilitasyon ve ağaçlandırma çalışmalarında 75 hektar sahada toprak ile buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.
 
Karabacak toprağa atılan 15 milyon sedir tohumunun yüzde onu bile yeşermesi halinde 1 buçuk milyon tohumun sahalarda sedir fidanı olarak büyüdüğünü belirtti.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.