15 kilometrelik kütüphane

15 kilometrelik kütüphane

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kütüphanesinde kitap raflarının uzunluğunu 15,27 kilometreye ulaştı. Kütüphanedeki basılı eser sayısı 590 bine, e-kaynak sayısı ise 3,5 milyona ulaştı.

Türkiye'nin en büyük üniversite kütüphanesi olmayı hedefleyen ÇOMÜ Kütüphanesi'nde kitap rafı uzunluğu 15,27 kilometreyi buldu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, kısa vadede bu uzunluğu önce 20 kilometreye, 2015 ve sonrasında ise 30 kilometreye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Laçiner, “ÇOMÜ Kütüphanesi bugün 500 binden fazla kitaba ev sahipliği yapıyor. Yıl sonuna kadar kitap sayısının 750 bine ulaşmasını umuyoruz. 2015 hedefimiz ise 1 milyon kitap. Şu anda Ege Bölgesi'nin en büyük üniversite kütüphanesi durumundayız. Türkiye'de ise ilk üçteyiz. Zenginlik ve büyüklüğün ölçümünde kitap rafı uzunluğu da önemli bir kriter. ABD Kongre Kütüphanesi 850 kilometre rafa sahip. British Library'de ise bu rakam 625 kilometre. Türkiye bu alanda bir hayli geride kalmış durumda. Biz Çanakkale olarak açığı kapatmaya çalışıyoruz. 1 milyon kitaplık bir koleksiyona ulaştığımızda hesaplamalarımıza göre yaklaşık 30 kilometre raf uzunluğunda bir stoka kavuşacağız. Bu da ÇOMÜ'yü kütüphanecilik alanında en üst seviyeye taşır. Elbette bu rakamlara 3,5 milyonu aşan elektronik kaynaklarımız dahil değil” dedi.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.