15 Bin Lira Maaşla Çalışacak 580 Bin Kişi Aranıyor

15 Bin Lira Maaşla Çalışacak 580 Bin Kişi Aranıyor

Bilgisayar teknolojileri hızla ilerleyen bir sektör. Türkiye'de çalışacak işi bilen eleman bulmak ise çok güç. Hal böyle şirketler astronomik maaşlarla personel arıyor.

15 Bin Lira Maaşla Çalışacak 580 Bin Kişi Aranıyor, 
Bilgisayar teknolojileri ilerledikçe yeni iş kolları için fırsatlar doğuyor. Microsoft yaptığı araştırma sonucu, sektörün yüzde 90'nının uzman eleman sorunu yaşadığını acil teknik personel ihtiyacınında 580 bine ulaştığını açıkladı. Bu ihtiyacın ancak yüzde 10'una personel bulanabileceği aynı araştırmada belirtildi.

İYİ PERSONEL BULUNAMIYOR

Türkiye için hazırlanan işgücü raporlarına göre çok fazla bilişim sektöründe çalışacak personele ihtiyaç var. İşleride hemen hazır. Ancak her yıl yeterli sayıda kalifiye ve nitelikli eleman yetişmiyor. Bu sektör için büyük problem olarak görülüyor. Bilişim sektöründe işin profosyonelleri için geniş imkanlar söz konusu.

ADAM YOK DİYE MAAŞ ÇOK İYİ

Sektörde maaşlar 3-5 yıllık uzman için 2.500 ile 6.000 lira arasında. Uzmanlık ve geçmişi arttıkça personelin alacağı parada çoğalıyor. Yaptığı işe göre aylık maaşı 15.000 lirayı bulabiliyor.

BU İŞE NASIL GİRİLİR?

Yazılım uzmanlığı, sistem uzmanlığı, grafik &web tasarımı alanlarında uluslararası sertifika kazandıran mesleki eğitim kurumları var. Sektörün önde gelen oyuncularının yetişmiş personel ihtiyaçları doğrultusunda düzenlenen burs imkânları yüzde 70'e varan burs desteği bulmak mümkün.

hürriyet 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.