15 Aralık 2015 yurtta hava durumu

15 Aralık 2015 yurtta hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son bilgilere göre günlük hava tahmin raporu şöyle;

Yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz kıyıları ile zamanla Doğu Anadolu'nun güneydoğusunun parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ve Sinop çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara, Kuzey ve İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.
UYARILAR
BUZLANMA VE DON UYARISI:
Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yollarda buzlanma nedeniyle trafikte ve ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SİS UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara, Kuzey ve İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte bölgenin güneydoğusunda hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)
EDIRNE Parçalı bulutlu 9
ISTANBUL Parçalı bulutlu 12
KIRKLARELI Parçalı bulutlu 11
KOCAELI Parçalı bulutlu 13

EGE Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
A.KARAHISAR Parçalı ve az bulutlu 6
DENIZLI Az bulutlu 14
IZMIR Az bulutlu 14
MANISA Az bulutlu 13

AKDENİZ Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
ADANA Az bulutlu 19
ANTALYA Parçalı ve az bulutlu 18
HATAY Az bulutlu 16
MERSIN Az bulutlu 19

İÇ ANADOLU Genellikle parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.
ANKARA Parçalı bulutlu 6
CANKIRI Parçalı bulutlu 5
ESKISEHIR Parçalı bulutlu 6
KONYA Parçalı bulutlu 7

BATI KARADENİZ Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ile Sinop çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.
BOLU Parçalı ve çok bulutlu 7
DÜZCE Parçalı ve az bulutlu 8
KASTAMONU Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kıyı ilçeleri yağmurlu 5
ZONGULDAK Parçalı bulutlu 9

ORTA ve DOĞU KARADENİZ Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.
AMASYA Parçalı bulutlu 7
SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 11
TOKAT Parçalı bulutlu 4
TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12

DOĞU ANADOLU Genellikle parçalı, zamanla güneydoğusunun çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte kuzeydoğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.
ERZURUM Parçalı bulutlu -3
KARS Parçalı bulutlu -6
MALATYA Parçalı az bulutlu 10
VAN Parçalı ve çok bulutlu 4

GÜNEYDOĞU ANADOLU Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.
DIYARBAKIR Parçalı bulutlu 14
GAZIANTEP Parçalı bulutlu 15
SANLIURFA Parçalı bulutlu 16
SIIRT Parçalı bulutlu 12

DENİZLERDE HAVA
Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s), doğusu kuzeydoğudan, sabah ilk saatlerde doğusu kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, akşam saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s), sabah ilk saatlerde doğusu kuzeybatıdan 5 (40 km/s), Dalga: 0,5 ila 1,5m, Batı Karadeniz'in batısı ile sabah ilk saatlerde Doğu Karadeniz'in doğusu 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,5m ila 2,5m, Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/s), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), açıkları 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Kuzey Ege ile Güney Ege açıkları 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, Antalya Körfezi güneydoğudan, Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, sabah ilk saatlerde kuzeyi kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s), Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan, batısı güneydoğudan, gece saatlerinde batısı güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m Görüş: İyi. 

TRT Haber 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.