144 kişilik yere 5 binden fazla başvuru

144 kişilik yere 5 binden fazla başvuru

Antalya Orman Bölge Müdürlüğüne mevsimlik olarak alınacak 144 işçi için 5 bin 548 kişi başvurdu.

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü yerleşkesi içindeki futbol sahasında mevsimlik işçi alımı için Antalya Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü nezdinde ve noter huzurunda kura çekimi gerçekleşti. 5 bin 548 kişinin başvuru yaptığı kura çekimini Antalya Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl de izledi.

Kura çekimi sonunda 432 kişinin seçileceği ve bu kişiler arasında mülakat yapılacağı belirtildi. Mülakat sonunda 144 kişinin işe alınacağı ve mayıs-ekim döneminde çalışacakları bildirildi. Antalya ve ilçelerinde görev alacak mevsimlik işçilerin yaklaşık bin 200 lira maaş alacakları kaydedildi.

Antalya Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl, gazetecilere yaptığı açıklamada, alınacanak 144 işçinin yangın söndürme, aşçı, oto elektrikçisi, hizmet vasıtası şoförü, kaynakçı gibi işlerde çalışacaklarını söyledi.

Tüm ilçeler için mevsimlik işçi alacaklarını belirten Gökçöl, "Kura çekiminden sonra mülakat yapılacak ve daha sonra 144 kişi seçilecek. Mevsimlik işçilerimiz 5 ay 29 gün çalışacaklar, ancak seçilen işçilerimiz her yıl tekrar istihdam edilecek" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.