1430-2009 yılında Hac

Arafat hazırlıkları yapılırken, kutsal beldeye hacıların intikali de devam etmekte. Mekke cadde ve sokakları hacılarla dolmuş. Her taraf insan kaynıyor.

Servis araçlarının yanında, hac mevsiminde civar illerden çalışmak için gelen taksi ve münibüsler de eklenince trafik çok yoğunlaştı.
Ulaşım zahmetleştiği gibi, Mescid-i Haram'da namaz için yer bulmak, hele rahat bir tavaf yapmak adeta zorlaştı. Bütün bu zorluklara rağmen Kâbe'nin çekiciliği mü'minleri etrafında pervane gibi döndürüyor. Zorluklara rağmen herkes hacca gelmiş olmanın sevinci içinde.

Bu yıl bir güzellik daha olacak. Hac ibadeti için Üstadın hizmetinde bulunmuş ağabeyler de hacca gelecek.
Mustafa Sungur, Abdullah Yeğin, Ahmet Aytimur, Abdulkadir Badıllı ağabeylerin gelmeleri bekleniyor.
Dünyanın dörtbir yanından gelen Nur Talebeleri ile 7 Zilhicce 1430  (24 Kasım 2009) Salı günü Dilruba Turizm’in merkez binasındaki konferans salonunda bir araya gelecek.

Azerbeycan olmak üzere birçok ülkeden Nur talebeleri bu toplantıya katılacak. Ayrıca Arafat’ta 20. Mektebe ait 20 nolu çadırda kucaklaşacaklar.

Gelen ağabey ve misafirler için hazırlıklar yapılıyor. Bunun için Said Özadalı kardeşimiz ve ekibi yardımlarını esirgemiyorlar. Genç vakıf kardeşlerimiz de misafirleri karşılama, ağırlama ve hizmet etme programlarını yapıyorlar.

Bayram cuma günü olacak. Perşembe günü Arafat'ta vakfe yapılacak. Arafat’a intikal ise çarşamba günü ikindi namazından sonra başlayacak.

Milyonlarca hacının Arafat’a beraber aynı günde çıkarılması, Müzdelife, Mina intikalleri, şeytan taşlamaları ve kurbanlarının kesilmesi, farz tavaf ve sa'yi yapmalarını sağlamak, büyük bir programı ve organizeyi gerektiriyor.

Yalnız program da yetmiyor. Mü'minlerin olgunlukları, kardeşane hareketleri, yardımlaşma duyguları, kavga, döğüş, kötü söz ve kötü muamele yapmalarına mani oluyor.
İmanın verdiği şuurla sessiz-sedasız bütün mü'minler aynı olgunlukla bütün bu ibadetlerini tamamlıyorlar.

Hac İslam’ın beş şartından biri. İmkanı olup da dünyevi mülahazalarla te'hir eden günahkar olduğu gibi, Resulullah'ın (asm) i'tabına da müstahak olur. İmkanı olan hemen müracaat etmeli. Kur'a çıkmaması onu mesul etmez.

Güzel bir mevsimde, çok sıcak olmayan bir havada, bereketli ve feyizli bir hac yapılıyor.
Bu yılki haccın; huzura, saadete, belaların define vesile olması için Allah’a niyaz ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum