1400 camide imam yok

1400 camide imam yok

3 bin 500 camide çeşitli kadrolar boşken, 1400’e yakın camimizde ise ne bir imam, ne de bir görevli bulunuyor...

Çeşitli kurumlar tarafından yapılan araştırmalara göre yaklaşık 350 bin Hıristiyan’ın yaşadığı Türkiye’de, 350’si resmi olmak üzere bin 500’e yakın kilise bulunuyor. Araştırmalarda bu yerlerde görev yapan Hıristiyan din adamı sayısının ise 3 bin’e yakın olduğu belirtiliyor. Hıristiyan din adamı sayısı kilise sayısının iki katı iken, devlete bağlı olan camilerimizde kadro sıkıntısı yaşanıyor. Buna göre, 3 bin 500 camide çeşitli kadrolar boşken, bin 400’e yakın camimizde ise ne bir imam, ne de bir görevli bulunuyor.

HIRİSTİYANLAR ÇALIŞIYOR

Araştırmalara göre, 350 bin Hıristiyan’ın yaşadığı Türkiye’de, 350’si resmi olmak üzere bin 500’e yakın kilise bulunuyor. Araştırmalarda bu yerlerde görev yapan Hıristiyan din adamı sayısının ise 3 bine yakın olduğu belirtiliyor. Bunun yanında bin 500’e yakında misyonerin de faaliyet gösterdiği dile getiriliyor.

BİNLERCE CAMİDE GÖREVLİ EKSİKLİĞİ VAR

Yine aynı araştırmalara göre, nüfusunun yüzde 97’si Müslüman olan ülkemizde 85 bin’e yakın cami bulunuyor. Araştırmaya göre, ülke genelindeki il ve ilçelerde toplam 3 bin 368 camide imam-hatip ve müezzin-kayyım kadrosu boş bulunmakta olup, bin 374 camide ise hem kadro hem de görevli bulunmuyor.

CAMİ CEMAATİ DİN GÖREVLİLERİNİ BEKLİYOR

Araştırmalar sonucu elde edilen verilere göre, Hıristiyan din adamı sayısı kilise sayından iki kat fazla. Milyonlarca Müslüman’ın kullandığı binlerce camide ise görevli eksikliği yaşanıyor. Cami cemaati ve diyanet alanında faaliyet yürüten sendikalar ise, hem cemaatin hem de din adamlarının mağdur edilmemesi gerektiğini ve acilen söz konusu boş yerlere görevli atanması gerektiğini vurguluyorlar.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.