14 yıllık tasarı yeniden Meclis gündeminde

14 yıllık tasarı yeniden Meclis gündeminde

2003 yılında hazırlanmaya başlanan, 2011 ve 2015 yıllarında kadük olan Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun Tasarısı, yeniden Meclisin gündemine geldi.

2003 yılında hazırlanmaya başlanan, 2011 ve 2015 yıllarında yasalaşamadan kadük olan Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun Tasarısı, yeniden Meclisin gündemine geldi.

Tasarı, geçtiğimiz hafta içinde TBMM Çevre Komisyonunda görüşülmeye başlandı ve bir maddesi kabul edildi.

15 Kasım Çarşamba günü görüşmelerine devam edilecek tasarının komisyon görüşmelerinin gelecek hafta tamamlanması bekleniyor.

Türkiye, AB müzakerelerindeki 2009 Çevre Faslının kapanış kriterlerinden biri kapsamında Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu'nun çıkartılması taahhüt etmişti.

64. Hükümet 2016 Yılı Eylem Planı'nda da, ilk 6 aylık sürede, tabiatın ve biyolojik çeşitliliğin etkin korunmasını ve korunan alan yönetimindeki boşluk ve belirsizlikleri giderecek kurumlararası koordinasyonu sağlayacak yasal düzenleme yapılacağı açıklanmıştı.

2003 yılında hazırlanmaya başlanan tasarı, 2011 ve 2015 yıllarında, yasama dönemi içinde kanunlaşma süreci sonuçlandırılamadığı için kadük oldu.

Tasarı, altısı geçici, 49 maddeden oluşuyor. Tasarı tabiatın, biyolojik çeşitliliğin, tabii değerlerin, jeolojik mirasın ve peyzajın korunmasına ve sürdürülebilir yönetimine ilişkin usul ve esasları düzenliyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.