12 yaşındaki hâfız mukabele okuyor

12 yaşındaki hâfız mukabele okuyor

Henüz 12 yaşında olan Abdulgani Yarımdağ, her gün ikindi namazı sonrası Eyüpsultan Camii cemaatine mukabele okuyor.

Bu başarısının arkasında hafız annesinin olduğunu söyleyen Abdulgani, “Bana ilk olarak Kur’an-ı Kerim’i annem öğretti.” diyor.
 
Eyüpsultan Camii her yıl olduğu gibi bu yıl da mukabelelere ev sahipliği yapıyor. Ama bu yıl diğerlerinden farklı olarak küçük bir hafız cami cemaatine mukabele okuyor. Cami cemaatine mukabele okurken başlarda heyecanlandığını belirten Abdulgani Yarımdağ, “Cemaat beni ilk gördüğü zaman çok şaşırmıştı. Beni görünce seviniyorlar. Bazıları ‘Buraya hep seni dinlemeye geleceğim.’ derken bazıları da özel olarak benden dua istiyor. Hatta bir defasında bir kişi ‘Benim için dua et cennete gireyim.’ demişti.” ifadelerini kullanıyor. Abdulgani, Türkiye genelinde yapılan Kur’an-ı Kerim okuma yarışmasında da İstanbul ikincisi olmuş.
 
Şimdilerde Arapça öğrenmeye çalıştığını belirten küçük hafız, arkadaşlarına hafız olmaları için özel dualar ediyor. Hafız olmanın çok güzel bir şey olduğunu ifade eden Abdulgani, “Dua ederken özellikle imam olmayı, kutsal topraklara gitmeyi ve cennete girmeyi istiyorum. Kur’an-ı Kerim’i okurken Eyüpsultan Camii imamını örnek alıyorum. 2 yılda hafız oldum. 2 yılda üzerinden geçtim. Sonra da Arapça öğrenmeye başladım.” diyor.
 
Ramazan’ın çok güzel geçtiğini belirten küçük hafız sözlerine şöyle devam ediyor: “Burada mukabeleye 3 gün önceden başladım. Ramazan ayının bitmesine 3 gün kala da bitireceğim inşallah. Benim gibi kardeşlerime de oruç tutmalarını, hafız olmalarını ve namaz kılmalarını tavsiye ediyorum.” Önceki yıllarda farklı camilerde de mukabele okuyan Abdulgani, o esnada dersine odaklandığını ve aklına başka bir şeyin gelmediğini ifade ediyor. Bütün sahabeleri çok sevdiğini söyleyen Abdulgani, “En çok Hz. Ali ve Hz. Halid bin Velid’i seviyorum. Hz. Halid bin Velid’in iman edişi beni çok etkiledi. Bulunduğu savaşlarda çok büyük kahramanlık yapmış. Hz. Ali de küçük yaşta iman etmiş. Bunlar beni çok etkiledi.” diye konuşuyor.
 
Abdulgani’nin annesi ise çocuğu ile ilgili şöyle konuşuyor: “Ben de hafızım. Abdulgani’ye Kur’an-ı Kerim’i 4 yaşında öğretmeye başladım. Daha sonra kursa gitti. Maddi imkânlarımız yeterli olmadığı için onu ben getirip götürdüm. Benimle beraber o da eziyet çekti ama sonu güzel oldu. Camileri çok seviyorum her zaman oğlumun Eyüp Sultan Hazretleri’ne layık bir talebe olması için dua ettim. Her anne çocuğunun böyle olmasını ister. Rabb’im tüm annelere bu duyguyu nasip etsin.
 
Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.