12 ülkeden gelen 80 yetim çocuk, barış güvercini uçurdu

12 ülkeden gelen 80 yetim çocuk, barış güvercini uçurdu

Sultangazi Belediyesi ve İnsani Yardım Vakfı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 4. Uluslararası Yetim Buluşması'nda, Türkiye'ye gelen çeşitli ülkelerden 80 yetim çocuk, barış güvercinleri uçurdu.

Sultangazi Belediyesi ve İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) ev sahipliğinde gerçekleştirilen 4. Uluslararası Yetim Buluşması'nda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Türkiye'ye gelen 12 ülkeden 80 yetim çocuk, barış güvercinleri uçurdu.

Belediyenin nikah salonunda yapılan kutlamaya, Türkiye, Bosna Hersek, Bulgaristan, Kırgızistan, Afganistan, Azerbaycan, Doğu Türkistan, Lübnan, Suriye, Filistin, Makedonya ve Burkina Faso'dan yetimler katıldı.

Yetim çocuklar, alana çıkarak barış güvercinlerini uçurdu. Çeşitli ikram ve hediyelerin dağıtıldığı program, çocuklara yönelik gerçekleştirilen eğlencelerden sonra sona erdi.

Barış güvercinlerinin uçurulduğu program, Sultangazi Kent Ormanı, Miniatürk ve Boğaz turu gibi kültürel gezilerle bir hafta devam edecek.

Sultangazi Şehir Ormanı'na ağaç dikecek çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi kutlamalarına da katılacak.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.