12.5 milyon Suriyeli insani yardıma muhtaç hale geldi

12.5 milyon Suriyeli insani yardıma muhtaç hale geldi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Maalesef bugün 22.5 milyon Suriyeli’den yaklaşık 12.5 milyon kardeşimiz, insani yardıma muhtaç hale gelmiştir” dedi.

Kurtulmuş, Suriye Koordinasyon Toplantısı öncesinde Suriyeli sığınmacılar hakkında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 

Suriye’deki kriz başlamadan önce yaklaşık 22.5 milyon nüfusa sahip olan bir Suriye olduğunu anlatan Kurtulmuş, “Maalesef bugün 22.5 milyon Suriyeli’nin yaklaşık 12.5 milyon kardeşimiz insani yardıma muhtaç hale gelmiştir. Bu 12.5 milyonun içerisinde 7.5 milyon insan Suriye içerisinde evlerini terk etmek durumunda kalmış, 3.2 milyon Suriyeli ise kendi ülkelerini hayatta kalabilmek için terk etmek mecburiyetinde, başka ülkelere sığınmak mecburiyetinde kalmıştır. Bu 3.2 milyon Suriyeli’nin yaklaşık 2 milyonu Türkiye sınırları içerisinde misafir edilmektedir. 2 milyon Suriyeli’nin yaklaşık 270 bin civarındaki Suriyeli sığınmacı AFAD’ın hazırlamış olduğu 25 barınma merkezinde yaşamakta ve onların her türlü imkanı temin edilmeye çalışılmaktadır. Türkiye sadece bir kamp organizasyonu olarak Suriye meselesini görmüyor. Kamp organizasyonunun dışında şehir merkezlerinde yaşayan yaklaşık 1 milyon 700 bin Suriyeli ile ilgili olarak çok farklı alanlarda Türkiye’nin yaptığı hizmetleri hem Türkiye kamuoyu yakinen takip ediyor, hem dünya kamuoyu yakinen takip ediyor” ifadelerini kullandı.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.