11 yaşında hafız oldu

11 yaşında hafız oldu

Mersin'in Bozyazı ilçesinde Kur'an Kursunu 11 yaşında başarı ile tamamlayan Ramazan Veysel Siralı hafız oldu

Bozyazı Müftülüğü'ne bağlı Tekeli Mehmet Akif Ersoy Erkek Kur'an Kursunu 7 aylık bir zaman süresi içerisinde tamamlayan ve bir başarıya imza atarak hafız olan İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ramazan Veysel Sirali'ye, 'hafızlık' belgesini ve plaketini Bozyazı Müftüsü Adem Bebek verdi.
Tekeli Mehmet Akif Ersoy Erkek Kur'an Kursu'nda yapılan yıl sonu değerlendirme toplantısına Bozyazı Müftüsü Adem Bebek, kurs yöneticisi Mehmet Aluca, kurs öğrencileri ve aileleri katıldı. Kurs öğrencilerinin bir yıllık durum değerlendirmesini yapan Aluca, kursta bir ilkin yaşandığını, 7 aylık gibi kısa bir zaman içerisinde kursu başarı ile tamamlayarak hafız olan Ramazan Veysel Sirali'nin büyük bir başarıya imza attığını ve kendisini bundan dolayı kutladığını söyledi. Aluca, “Kursa devam eden 8 hafız adayımızda inşallah önümüzdeki günlerde kursu tamamlayarak hafız olacaklar. Kursumuzda 50 İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi bulunmaktadır. Bunlardan 15 tanesi Allah'ın izniyle gelecek yıl hafızlık kursunda okuyacaklar” dedi.
Hafızlığın önemini anlatarak küçük yaşta hafızlık yapmanın çok önemli olduğunu, kurslarda öğrencilere her türlü imkanların sağlandığını ifade eden Müftü Adem Bebek ise, çocuklarını Kur'an Kursu ve İmam Hatip Okullarında okutan velileri tebrik ettiğini belirtti. Müftü Bebek, kursa katılan öğrencileri tek tek tebrik etti. Hafız olan Ramazan Veysel Sirali'ye hediye vererek öğrencilerle toplu resim çektirdi.
Gülnar'dan gelerek çocuklarının hafızlık belgesini Müftü Adem Bebek'in elinden almasını sevinç ve gururla izleyen Ali ve Hatice Sirali çifti ve salonda bulunanlar duygusal anlar yaşadı.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.