105 milyon doları batırdı garson oldu!

105 milyon doları batırdı garson oldu!

NBA yıldızlarından Vin Baker, 5 yılda tam 105 milyon dolarlık servetini yiyip bitirdi. Dibi görünce de, saati 8 dolara bir kahve restoranları zincirinde garsonluğa başladı...

Para kazanmak ne kadar önemliyse, parayı tutmak, akıllıca değerlendirmek çok daha önemli... NBA yıldızı Vin Baker, kazanma kısmında başarılı oldu ama yanlış yatırımlar yüzünden tüm servetini kaybetti. NBA tarihinin en iyilerinden olan Baker, sadece 5 yılda 105 milyon dolarlık servetini bitirdi. Beş parasız kalan Baker, çareyi bir kahve zincirinde garsonluk yapmakta buldu. Dibi gören Vin Baker, her şeye rağmen hayatından memnun olduğunu söyledi. 

ALKOL PROBLEMİ YAŞADI 

2000 yılındaki Sydney Olimpiyatları'nda ABD Milli Takımı ile altın madalyası alan, NBA'de 4 kez All-Star seçilen Vin Baker, 2006 yılında kariyerine son verdikten sonra sıkıntıya düştü. Saha dışında alkol problemi yaşayan ve kilo alan Baker, önce Durham'daki evini kaybetti. Bir restoran şirketindeki ortaklığı bitti ve gelirini iyi yönetemeyince iflasını açıkladı.

'SONUM ÖLÜM OLABİLİRDİ' 

5 yılda bütün kariyer kazanımlarını kaybederek battı. Evli ve 4 çocuk sahibi olan Baker, Starbucks'ta barista, yani kahveleri hazırlayan kişi olarak eğitim almaya başladı. 44 yaşındaki eski sporcu Connecticut'ta kahve dükkanı açmak istediğini belirtti. "Bana bu fırsat verildiği için teşekkür ederim" diyen Baker, "Sonum uyuşturucu ya da ölüm olabilirdi. Bu tip durumlar da sık görülüyor ama ben bir işim olduğu için mutluyum" 
şeklinde konuştu.

NBA kariyerini 2006'da sonlandıran Vin Baker, spora veda edince mali sıkıntıya düştü. 2 metre 11 santimetre boyuyla dünyanın en uzun garsonu olarak gösterilen Baker, yeni görevini yadırgamazken, "Bakmam gereken bir ailem var" dedi.

yeni akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.