100 yıllık Malatya konağı restore edildi

100 yıllık Malatya konağı restore edildi

Malatya’da yıkılmaya yüz tutan 100 yıllık tarihi konak hazırlanan proje çerçevesinde 400 bin TL harcanarak aslına uygun restore edildi.

Beşkonaklar Caddesi üzerninde bulunan tarihi Malatya Konağı’nda sürdürülen çalışmalar tamamlandı. Restorasyonu tamamlanan tarihi konakta Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, konağın bölümlerini tek tek gezerek yapılan onarım çalışmalarını inceledi. 1910’lu yıllarda yapıldığı tahmin edilen konak önce Malatya Belediyesi’ne devredildi. Devir işlemlerinin ardından restorasyon ihalesi gerçekleştirildi.

İhale süreci sonrası başlatılan onarım çalışması 400 bin TL harcanarak hayata geçirildi. Duvarlar aslına uygun olarak çivi ve telle örülerek kıtık sıva ile kaplandı. Ahşap merdivenler, kapı ve pencereler yine aslına uygun olarak yapıldı. Konağın yer döşemeleri ve diğer ahşap doğramaların yenilenmesi çalışmaları tamamlanarak, vernik kaplaması yapılıp dayanıklı hale getirildi. Dış cephedeki mevcut pencere demirlerinin bakımları ile eksik pencere demirleri de yine aslına uygun olarak yeniden yapıldı. Restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi konak çevre düzenlemesi de yapıldıktan sonra Malatya halkının hizmetine sunulacak.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.