100 bin öğrenci uzayı keşfetti

100 bin öğrenci uzayı keşfetti

Sakarya'da Serdivan Belediyesi'nin eğitim yatırımlarından biri olan Serdivan Planetaryum'da 100 bin öğrenci uzayı keşfetti.

Marmara Bölgesi'nde ücretsiz ilk ve tek planetaryum olma özelliği ile 2011 yılında hizmete giren Serdivan Planetaryum'da büyük küçük herkes ücretsiz gösterimlerle evrenin gizemini keşfediyor.

Planetaryum'un insanların evrene olan ilgilerini arttırmanın yanı sıra özellikle öğrencilerin okullarında aldıkları eğitimleri de perçinlediğini ifade eden yetkililer, 30 dakikalık gösterimlere 4 yaş ve üzeri herkesin katılabileceğini belirttiler.
 
Okulların yoğun ilgi gösterdiği Serdivan Planetaryum'u 2015 yılında 6 bini öğrenci toplam 14 bin kişi ziyaret etti. Randevu alınarak gelinen toplu ziyaretler kapsamında planetaryum; İstanbul, Kocaeli, Düzce gibi komşu illerden yaklaşık 120 okula kapısını açarak öğrencileri misafir etti.
Yetkililer, 2016 ile birlikte yeni filmlerin ekleneceği ve farklı projelerin hayata geçirileceği planetaryuma, evrenin gizemini keşfetmek isteyen herkesi beklediklerini belirttiler.
 
IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.