10 milyon kişi ücretsiz seyahat ediyor

10 milyon kişi ücretsiz seyahat ediyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, yurt genelindeki yaklaşık 10 milyon kişinin artık ücretsiz seyahat etmeye başladığını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, hükümet olarak yaptıkları düzenlemeyle, 65 yaş üstü yaşlılar, engelliler, engellilere refakat eden bir kişi, şehit yakınları ve gaziler dahil olmak üzere yurt genelindeki yaklaşık 10 milyon kişinin artık ücretsiz seyahat etmeye başladığını söyledi.

Hotar, AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı'nca yapılan çalışma neticesinde, yaşlı ve engellilerin seyahatine yönelik olarak bazı illerde ücretsiz, bazı illerde yüzde 50, bazılarında yüzde 75 gibi olan uygulamalar ve bu uygulamaların oluşturduğu eşitsizliklerin tespit edildiğini anlattı.

Konu ile ilgili çalışmalar ve çözüm önerilerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a aktarıldığını ve Erdoğan'ın talimatıyla ilgili bakanlık ile ortak bir çalışma yürütüldüğünü belirten Hotar, "Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği"nin bir süre önce yürürlüğe girmesiyle birlikte artık ücretsiz seyahat döneminin başladığını ifade etti.

Hotar, parti olarak büyük önem verdikleri yaşlı ve engellilere yönelik başlattıkları çalışmanın, yayımlanan yönetmelik ile karşılığını bularak hayata geçirildiğini belirtti.

Nükhet Hotar, şöyle konuştu:

"Türkiye genelindeki belediyelerin ulaşım hizmetlerinde engelliler, yaşlılarımız, şehit yakınları, gazi ve yakınları için farklı uygulamalar vardı. Bu konuda çok şikayet alıyorduk. Çalıştaylar yaptık, tarafları topladık. Sonucu Başbakanımıza ilettik. Sayın Başbakanımız da bu konulara olan duyarlı yaklaşımıyla konuyu ilgili bakanlığa iletti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ortak çalışmalar yürütüldü. Daha sonra bu kanun haline dönüştü ve yönetmeliği çıkararak uygulamaya girdi. Artık Türkiye genelinde standart bir uygulama getirdik. 5 milyonun üstünde 65 yaş üstü nüfusumuz var. 65 yaş üstü yaşlılarımız, engellilerimiz, engellilerimize refakat eden bir kişi, şehit yakınları ve gazilerimiz dahil olmak üzere yaklaşık 10 milyon kişi artık ücretsiz seyahat ediyor."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.