10 Kasım'da okullar tatil mi? 10 Kasım yarım gün mü?

10 Kasım'da okullar tatil mi? 10 Kasım yarım gün mü?

10 Kasım 2016 yılında Perşembe gününe denk geliyor. Başlamasının üzerinden 2 aya yakın süre geçen 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında henüz pek dinlenememiş öğrenci ve öğretmenler de 10 Kasım tatil mi? yoksa yarım gün mü? sorusunu soruyor.

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının başlamasının üzerinden 2 Ay'a yakın bir süre geçti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı maalesef bu sene Haftasonuna denk geldi ve öğrenciler sadece yarım gün tatil yapabildi. Üstüne resmi törenlerin de haftasonuna denk gelmesi ile öğrenciler henüz bu dönem içinde tatil yapma fırsatı da elde edemediler. Resmi Tatil günlerine bakılınca da genelde haftasonuna denk geliyor. Bu durum da öğrencileri ve öğretmenleri tatil arayışına itiyor.

Resmi tören yapılması ile bilinen 10 Kasım 2016'da bu sene Perşembe gününe denk geliyor. Bu da internette pek çok kişinin 10 Kasım 2016 resmi tatil mi? 10 Kasım 2016'da resmi tatil var mı? 10 Kasım yarım gün tatil mi? gibi soruları sormasına neden oldu.

10 Kasım 2016, herhangi bir şekilde yarım gün veya tam gün tatil değil. Sadece saat 9'u 5 geçe resmi bir tören olacak. Ama öğrenciler törenin ertesinde derslerine kaldığı yerden devam edecek. Resmi binalar da bu gün içinde herhangi bir şekilde tatil yapmayacak. 10 Kasım günü ülkemizdeki resmi tatillerin içinde bir gün değil.

En yakın resmi tatil ise 1 Ocak 2016 olarak görülüyor. Fakat 1 Ocak, yani yılbaşı tatil de bu sene Pazar gününe denk gelecek. Bu yüzden mesai içinde uzunca zaman bir tatil görünmüyor.

Risalehaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.