10 Eylül‘e kadar başvurmayan iki yıl ‘stajyer sürücü‘ olacak

10 Eylül‘e kadar başvurmayan iki yıl ‘stajyer sürücü‘ olacak

Ehliyette sistem değişiyor. 1 Ocak 2016'dan itibaren stajyer sürücü uygulamasına geçiliyor. Bu uygulamaya kalmak istemeyenlerin 10 Eylül'e kadar sürücü kurslarına başvurması şart.

İlk defa ehliyet alacakların, stajyerliğe kalmaması için 10 Eylül'e kadar sürücü kurslarına başvurarak, 10 Ekim'de yapılacak teorik sınava girmeleri gerekiyor. Aday sürücü belgesinin alındığı tarihten itibaren 2 yıl süreyle devam edecek. Aday sürücü, yanında refakatçi bulunmadan kendi başına araç kullanabilecek. Aday sürücülerin sürücü belgesi, 2 yıl içinde trafik ışıklarını 3 kez ihlal etmesi, belirlenen hız limitlerine 3 kez uymaması, sağa sola ve dönel kavşaklarda yayaların ve bisiklet kullanıcılarının geçiş hakkını 3 kez ihlal etmesi, okul geçitlerinde öğrenci geçişlerini 3 kez ihlal etmesi, bu sürede emniyet kemerini 3 kez takmaması, uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri bir kez almış olması, bir yılda toplam 75 ceza puanına ulaşmış olması, ölümlü trafik kazalarına asli kusurlu olarak sebebiyet vermesi veya bu sürede bir kez 0,20 promilin üzerinde alkollü araç kullanması durumunda iptal edilecek.

Psikolojik muayene istenecek

Sürücü belgesi iptal edilen aday sürücülerin tekrar belge alabilmek için psikoteknik değerlendirme ve psikiyatri uzman muayenesi sonucunda sürücülüğe engel hali bulunmadığını gösterir belgenin kursa ibrazı zorunlu olacak.

Akşam 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.