10 dakikada 1 katliam

10 dakikada 1 katliam

Katil Esad rejiminin işkencelerini gösteren yeni fotoğrafların ortaya çıkması gündeme bomba gibi düşerken, Suriye Yardım Eşgüdüm Birimi’nin yayınladığı bir rapor Suriye’deki içler acısı durumu bir defa daha ortaya koydu

. Rapora göre 4 yıldır devam eden savaşta 150 bin kişi hayatını kaybetti. Bu, her 10 dakikada bir kişinin öldüğü anlamına geliyor.
Suriye Yardım Eşgüdüm Birimi (ACU) yaklaşık 2 ayda hazırladığı 50 sayfalık Suriye raporunu açıkladı. Raporda, Suriye’deki iç savaşta her 10 dakikada bir kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekildi.

Yaklaşık 4 yıldır devam eden savaşta 150 bin kişinin hayatını kaybettiğinin belirtildiği raporda, şu görüşlere yer verildi: “Suriye’deki aktivist ve gözlemcilere göre olaylarda şimdiye kadar 7 bin 985 çocuk ve 5 bin 266 kadın hayatını kaybetti. Ayrıca ölenlerin 26 bin 561’i muhalif, 35 bin 601’i Suriye rejim askeri, 22 bin 879’u Esad yanlısı savaşçı ve 11 bin 220 kişi ise muhalif tarafından savaşan yabancı uyruklu insanlardan oluşuyor.”

Raporda; savaşın yanı sıra, açlık, sağlık, ​barınma sorunlarından dolayı ülke nüfusunun üçte birinin göçe mecbur bırakıldığı belirtildi.
Kuşatma altında 800 bin kişi yaşıyor.

Yaklaşık 9,3 milyon Suriyeli’nin yardıma muhtaç olduğu vurgulanan raporda, şimdiye kadar 6,5 milyon kişinin yaşadığı toprakları terk etmek zorunda kaldığına işaret edildi.

Öte yandan insani yardımların ve ana hizmetlerin çok sınırlı bir şekilde ulaştığı kuşatma altındaki bölgelerde ise en az 800 bin kişi yaşıyor. Ayrıca, ulaşılması zor olan bölgelerdeki 2,5 milyon Suriyeli’nin acil ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.