10 Bin Özel Harekat Göreve ne zaman başlayacak? 10 Bin PÖH Alımı devam ediyor

10 Bin Özel Harekat Göreve ne zaman başlayacak? 10 Bin PÖH Alımı devam ediyor

2016 yılının son aylarında başlayarak, 2017 yılında devam eden PÖH Alımları için süreç son ermek üzere. PÖH Fiziki Yeterlilik Mülakatları devam ederken, İçişleri Bakanı bu sene seçilecek PÖH'lerin Göreve ne zaman başlayacağını açıkladı.

10 bin Polis Özel Harekat Alımı için süreç devam ediyor. 2016 yılının son aylarında başvuruları başlayan Polis Özel Harekat Alımı için başvuruları kabul edilenler arasında Fiziki Yeterlilik Mülakatları yapıılmaya başlanmıştı. 300 Bin gibi rekor bir sayıda başvuru olan PÖH Alımları için süreç işlemeye devam ediyor.

Adaylar sıra ile Fiziki Yeterlilik Mülakatlarına çağırılıyor. Öncelikle ön sağlık testine tabi tutulan adaylar, ön sağlık'tan geçmeleri halinde parkur etabına geçiyorlar. Adaylar parkuru 50 saniye içinde tamamlamak zorunda. 50 saniyeden az sürede parkuru bitiren adaylar, 10 bin polis özel harekat alımı için sözlü mülakata geçecekler.

Sözlü Mülakatı da başarı ile tamamlayan PÖH adayları için eğitimler başlayacak. Normalde 6 ila 7 ay arası süren bu süreç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun verdiği habere göre kısaltılmış durumda. 10 bin Polis Harekat Alımları bittiği an, başlayacak olan eğitimlere hafta sonları da dahil edilecek ve eğitim süreci bir hayli kısalacak.

10 Bin Polis Özel Harekat Göreve ne zaman başlayacak?

İçişleri Bakanı Soylu'nun açıklamalarına göre, 10 Bin Polis Özel Harekat eğitim süreleri bir hayli kısacak. Normalde 6-7 ay süren eğitimler bu sene için geçerli olmayacak.

Soylu'nun açıklamalarına göre, 10 bin Polis Özel Harekat için seçilen kişiler 20 Mart itibari ile sahada olacak. Çalışamaların bu yönde devam ettiği gelen bilgiler arasında. 20 Mart'ta sahada olması beklenen 10 bin Polis Özel Harekat'ın, şu an fiziki yeterlilik parkuru aşamasında olanlar arasından seçilecekler olduğu gelen bilgiler arasında. Fakat bilginin doğruluğu kesinleşmiş değil. Kesinleşmiş olan Polis Özel Harekat eğitim sürelerinin bir hayli kısalacağı...

Risalehaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
12 Yorum