10 bin kişiye organ bağışı eğitimi verilecek

10 bin kişiye organ bağışı eğitimi verilecek

Samsun İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, başlattıkları 'Bağışlayın engelleri aşalım projesi' kapsamında Samsun ve çevre illerde 1 yılda 10 bin kişiye organ bağışı ile ilgili eğitim vermeyi hedeflediklerini söyledi.

Samsun İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirilecek 'Bağışlayın engelleri aşalım projesi' kapsamında yapılacak çalışmalar ve projenin amaçlarıyla ilgili açıklama yaptı. Köksal, yaklaşık 100 bin TL bütçeli proje kapsamında Samsun, Sinop, Amasya, Çorum, Ordu, Giresun, Trabzon illerinde vatandaşlara organ bağışı ile ilgili eğitim verileceğini dile getirdi.

Proje kapsamında organ bağışçı sayısını artırmaya yönelik bilinçlendirme çalışmaları yapılacağını söyleyen Köksal, "Vatandaş eğitimlerinin yanı sıra hastanelirimizde çalışan hekimlere yönelik bağışlanan organların, korunması, nakledilmesi, donörün bakımı ile ilgili de eğitim çalışmaları yapılacak. Geçen sene ilimizde 40'ın üzerinde organ nakli gerçekleştirildi. Şu anda 2 ay bitmeden 40'lı rakamları 2'ye 3'e katlayabiliriz. Hem organ nakli hem de beyin ölümü bildirimi artmış durumda. Bu bizim için çok sevindirici bir olay. Ülkemizde 30 bine yakın organ bekleyen insan var. Bizim yaptığımız projeler, eğitim çalışmaları, organ bağışçısı sayısını artırmaya yönelik çalışmalar organ bekleyen insanlar için bir ümit" dedi.

Organ nakli bekleyen hastaların büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getiren İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, "Bu hastalara organ nakli gerçekleştikten sonra gördüğümüzde normal hayatlarına devam ediyorlar. Bizim isteğimiz vatandaşlarımızın organ nakli ile ilgili projelere destek verip gönüllü organ bağışçısı olmaları. Düzenleyeceğimiz eğitim programlarına katılıp merak ettikleri soruları sormaları. Yanlış bilinen bir süre şey var. Akıllarına takılan her türlü soruyu sorabilirler" diye konuştu.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.