10 bin çocuğun boy ve kilosu ölçülecek

10 bin çocuğun boy ve kilosu ölçülecek

Samsun’da hem çocuklar hem de yetişkinlerde obezite konusunda farkındalık oluşturmak için “Ağaç Yaşken Eğilir” projesi hayata geçirildi.

Okullarda sağlıklı beslenme konusunda eğitimler verilerek 10 bin öğrencinin boy ve kiloları ölçülecek.

İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ortaklaşa yürüttükleri ‘Ağaç Yaşken Eğilir’ projesinin tanıtımı Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. 

Çocuklara spor yapma alışkanlığı kazandırmak için ilk etapta 200 adet bisikletin dağıtıldığı etkinlikte konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin,

“Samsun’daki kamu kurumları ve halkımızın sağlık konularındaki duyarlılıkları beni oldukça memnun ediyor. Çocuklarımızın geleceklerini daha aydınlık, sağlık ve güzel bir şekilde devam etmesi için bu tarz projeler farkındalık oluşturmak için bu tarz etkinlikleri çok önemsiyorum." dedi.

Sağlık beslenme konusunda tüm öğrencilere eğitim vermeyi amaçladıklarını ifade eden hatırlatan İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal da

“Obezite önemli bir halk sağlığı sorunu olup çocukluk çağı obezitenin yetişkinlik obezitesine yol açtığı ve pek çok kronik hastalık için zemin oluşturduğu bilinmektedir. Bu nedenle ilimizdeki ilkokul çağındaki çocuklara doğru beslenmenin öğretilmesi, erişkin yaş obezitesinin önüne geçilmesi, toplumun genel olarak sağlıklı beslenme ve fizik aktivite konusundaki farkındalığının arttırılması için bu projeyi hayata geçirdik.” diye konuştu.

Okullarda sağlıklı beslenme konusunda öğrencilerin yanı sıra öğretmen ve velilere de eğitim verileceğini vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ise

“Ağaç Yaşken Eğilir, projesi valilik onayıyla yürürlüğe girdi. Bu proje ile amacımız; bedensel ve zihinsel yönden güçlü sağlıklı bireyler yetiştirmek. Çocuklarımızda obezite konusunda farkındalık oluşturmak. Sağlıksız beslenme ve hareketsizlik nedeniyle ortaya çıkan hastalıklar konusunda çocuklarımızı bilinçlendirme amaçlı, dengeli beslenme ve egzersiz hareket yapma dersleri verilecek. Bu kapsamda çocukların izleyerek öğrenmesi ve kamuoyunun da dikkatini çekmek için içinde projeye özgü birde müzik bestelenerek klip yapıldı. Yine toplum sağlığı merkezlerimizce 10 bin öğrencimizin boy ve kiloları ölçülecek. Yine okul öncesi kurumlarımızda okul öncesi menüleri oluşturulurken dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda eğitimler verilecek.” şeklinde konuştu. 

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.