1 Temmuz'dan sonra AVM çalışma saatleri değişti mi, AVM çalışmla saatleri

1 Temmuz'dan sonra AVM çalışma saatleri değişti mi, AVM çalışmla saatleri

İçişleri Bakanlığı, ülkemizde gerçekleşecek olan normalleşme sürecini 81 il valiliğine gönderilen genelgede yayımladı. Peki, 1 Temmuz AVM'ler kaçta kapanıyor? AVM çalışma saatleri değişti mi?

Yeni normalleşme takvimi ile beraber AVM'ler kaçta kapandığı da merak konusu oldu. Koronavirüs salgını sonrası alışveriş merkezlerinin çalışma saatleri de değişmişti. İçişleri Bakanlığı, ülkemizde gerçekleşecek olan normalleşme sürecini 81 il valiliğine gönderilen genelgede yayımladı. Peki, 1 Temmuz AVM'ler kaçta kapanıyor? AVM çalışma saatleri değişti mi?

1 TEMMUZ AVM'LER KAÇTA KAPANIYOR?

İçişleri Bakanlığı, yeni normalleşme genelgesini yayımladı. Bu sebeple AVM'lerin çalışma saatleri de merak edilmeye başlandı. AVM'ler hafta içi ve hafta sonu saat 10:00 ve 22:00 arasında hizmet verecek.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGESİ

Tüm iş kolları ve faaliyet alanlarında, salgınla mücadelenin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde kendi iş kolu/faaliyet alanı için belirlenmiş tüm tedbir ve esaslara uyulması kaydıyla;

2.1- Halihazırda faaliyetlerine ara verilmiş durumda olan tüm iş yerleri, 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren tekrar faaliyet gösterebileceklerdir.

2.2- Sektörün talebi doğrultusunda faaliyetlerine ara verilen sinema salonları, 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren faaliyet göstereceklerdir.

2.3- Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtilen masa ve/veya sandalyeler arasındaki mesafe kurallarına uyulmak kaydıyla, 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren yeme-içme yerlerinin açık veya kapalı alanlarında aynı masada aynı anda bulunabilecek kişi sayısına dair kısıtlamalar uygulanmayacaktır.

2.4- Kahvehane, kıraathane gibi kağıt, taş vb. oyunların oynandığı iş yerlerinde söz konusu oyunların oynanmasına/oynatılmasına dair mevcut kısıtlamalar 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren sona erdirilecek ve oyun oynanmasına/oynatılmasına müsaade edilecektir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.