1 Temmuz 2016 (Yarın) Tatil Mi? 1 Temmuz 2016 Yarım Gün Mü? Ramazan Bayramı Tatiline 1 Temmuz Dahil Mi?

1 Temmuz 2016 (Yarın) Tatil Mi? 1 Temmuz 2016 Yarım Gün Mü? Ramazan Bayramı Tatiline 1 Temmuz Dahil Mi?

9 Günlük Bayram Tatili geldi çattı. Vatandaşlarımızın merak ettiği soru ise bu tatil süresine 1 Temmuz 2016 Cuma Gününün dahil olup olmadığı. Yarın tatil mi? Yarım gün mü? İşte cevabı...

9 Günlük Bayram Tatili geldi çattı. Vatandaşlarımızın merak ettiği soru ise bu tatil süresine 1 Temmuz 2016 Cuma Gününün dahil olup olmadığı. Yarın tatil mi? Yarım gün mü? İşte cevabı...

Ramazan Bayramı Tatili 2 Temmuz 2016 Cumartesi Günü başlayacak. Yarın Mesai var, yani tatil değil. Yarım Gün de değil.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Ramazan Bayramı'nın 1. günü 5 Temmuz Salı Günü oluyor. 4 Temmuz Pazartesi ise arefe olarak kabul ediliyor. Hafta sonları ile birleştiğinde bütün  hafta kamu çalışanlarına resmi tatil olmuştu. Ama GİB'den yapılan duyuruda 4 Temmuz'da yarım gün, 8 Temmuz'da ise tam gün açık bulundurulacağı bildirildi.

Vergi daireleri, 9 güne uzayan bayram tatilinde, 4 Temmuz Pazartesi yarım gün, 8 Temmuz Cuma günü ise tam gün açık olacak. 

Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesinde yayımlanan duyuruda, Başbakanlığın talimatıyla kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışanların 4 Temmuz Pazartesi günü yarım gün, 8 Temmuz Cuma günü tam gün idari izinli sayılmalarının uygun görüldüğü hatırlatıldı.

Bayram süresince hafta içine denk gelen 4-8 Temmuz tarihleri arasında da PTT şubeleri açık olmayacak. Bayram Tatilinde PTT şubelerinden işlem yapmak isteyen vatandaşlar sonraki hafta hafta başı itibari ile tüm işlemlerini gerçeleştire bilecekler. 

Arefe günü 4 temmuz pazartesi günü kamu bankaları kapalı, özel bankalar ise yarım gün mesai yapacak. 8 Temmuz cuma günü ise özel bankalar tam gün mesai yapacaklar.

4 Temmuz pazartesi günü bankalar yarım gün mesai yapacağı için bankacılık işlemleri olanların işlemlerini erkenden yapmalarını tavsiye ederiz.

Özellikle EFT yaptıracak olan kişilerin 4 Temmuz sabahı erken saatlerde EFT işlemlerini yaptırmalarında fayda var. Çünkü öğleden sonra bankalar kapanacağı için öğleden sonra yapılacak EFT işlemleri 8 Temmuz Cuma gününe kalacaktır.

Duyuruda, vergi dairelerinin 4 Temmuz'da yarım gün, 8 Temmuz'da ise tam gün açık bulundurulacağı bildirildi.

İdari izin veya İdari Tatil Ne Demek? İdari izin neleri kapsamaktadır? 
 

657 Sayılı Devlet memurları kanununda belirlenen İdari izin, özetle söylenmesi gerekirse kişinin bağlı olduğu idarenin kişiye veya çalışanlara vereceği izindir. Anlaşılacağı üzere çalıştığı idari birimin insiyatifine bağlı olarak izinli sayılabilmektedir.

 

İdari tatil ile Resmi Tatil birbirine karıştırılmamalıdır. Ramazan bayramı tatili planlandığı üzere resmi tatildir ancak sonradan eklenen günler ise idari tatil kısmına girmektedir, özel kuruluşlar ve bankalar hizmet vermeye devam edeceklerdir, belirli kamu kurumları ise idari tatil olarak kullanacaklardır.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.