1 Temmuz 2016 Güncel Altın Fiyatları- Altın Kaç TL Oldu? Güncel Fiyatlar!

1 Temmuz 2016 Güncel Altın Fiyatları- Altın Kaç TL Oldu? Güncel Fiyatlar!

Altın fiyatları 1 Temmuz 2016 Cuma gününe nasıl başladı? Altının gram fiyatı ve Çeyrek altın fiyatları ne kadar? Kapalıçarşı'da 22 Ayar bilezik gram fiyatı ne kadar oldu? Altın Fiyatları serbest piyasada hangi fiyat aralığında işlem görüyor?

Dün altının gram fiyatı 123,5 lirayı görmesinin ardından 112,5 lira seviyelerinden günü tamamlamıştı. Bugüne yatay bir başlangıç yapan gram altın, en düşük 122,1 lirayı görmesinin ardından saat 10.45 itibarıyla 122,5 liradan işlem görüyor. Altının ons fiyatı da şu dakikalarda önceki kapanışın yüzde 0,2 altında 1.316 dolar seviyelerinde dengelendi.

Analistler, Brexit kararının ardından küresel piyasalardaki denge arayışının devam ettiğini belirterek, merkez bankaları ve ekonomi yönetimlerinden teşvik beklentilerinin, altın fiyatlarının yönü üzerinde belirleyici olduğunu ifade ediyor.

AA Finanas Analisti İslam Memiş yurt içi piyasalarda dolar kurunun değer kaybetmesi ve altının ons fiyatında yaşanan kar satışlarıyla gram altındaki düşüş trendinin, dün 122 lira seviyesine kadar devam ettiğini belirtti. 

1 Temmuz 2016 Altın gram Fiyatları, çeyrek altın ne kadar, cumhuriyet altını Kapalıçarşı altın fiyat listesi ve gram altın fiyatları ne kadar, altın fiyatları Rotahaber.com'da...

Çeyrek altın alış fiyatı 200 lira, satış fiyatı ise 210 lira oldu.

Yarım altın alış fiyatı 402 lira, satış fiyatı 427 lira olarak işlem gördü.

Tam altın alış fiyatı 799 lira, satış fiyatı 838 lira olarak belirlendi.




Altın, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma (Brexit) kararının ardından, yatırımcıların merkez bankalarının küresel ekonomiyi destekleyeceğine ilişkin spekülasyonlarıyla birlikte, yükselişini beşinci haftaya taşıdı. Gümüş iki yılın en yüksek seviyesi yakınına ralli yaptı.

Altın yüzde 0.5 tırmanarak, Singapur saati ile 11:13'te ons başına 1,328.35 dolara çıktı. Metal haftayı yüzde 1 kazançla geçmeye ve son iki yılın en uzun haftalık kazanç serisini gerçekleştirmeye yöneldi. Gümüş yüzde 1.8 yükselerek ons başına 19.0430 dolara çıktı ve Eylül 2014'ten bu yana en yüksek seviyesine ulaştıö Fiyatlar bu hafta yüzde 7.4 ile Ocak 2015'ten bu yana en hızlı haftalık kazancını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.



Everbright Futures Co. analisti Zhan Dapeng, "Politika yapıcıların şimdi, Brexit'ten kaynaklanan olumsuzlukları gidermek için daha da gevşemeye gitmeyi düşünmek zorunda kalacakları riski var," dedi ve "Altın,d aha fazla yatırımcıların paralarını ona yöneltmeleri ile birlikte, daha da tırmanabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Altın destekli ETF'lerdei varlıklar genişlemeye devam ediyor. Varlıklar, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu yıl yüzde 34 artarak, Perşembe günü itibariyle 1,952.5 tona çıktı. Bu, Eylül 2013'ten bu yana en yüksek seviyeyi iaşret ediyor.

Çin'de Şangya Altın Borsası'nda işlem gören yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı yüzde 1.2 yükselerek 284.9 yuana (ons başına 1,331.90 dolar) çıktı.

Platin yüzde 0.5 yükselirken, palladyum yüzde 0.1 tırmandı.

 

Rotahaber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.