1 Temmuz 2016 Cuma İzmir İftar Vakti- İzmir'de İftar'a ne kadar kaldı? İzmir İmsakiye 2016

1 Temmuz 2016 Cuma İzmir İftar Vakti- İzmir'de İftar'a ne kadar kaldı? İzmir İmsakiye 2016

Bugün (01 Temmuz 2016 Cuma) İzmir için iftar kaçta? İzmir'de Akşam ezanı kaçta okunacak? İzmir'de iftara ne kadar kaldı? İzmir İmsakiyesi ve fazlası haberimizde..

2016 yılı Ramazan ayı 5 Haziran pazar akşamı kılınacak ilk teravih namazı ile başladı. İzmir başta olmak üzere tüm illerdeki camilerde bu konuda hazırlıklar tamamlandı. .

Bu sene en uzun süreli orucu kuzey ülkelerinde yaşayanlar tutacak. İsveç ve Norveç'te 22 saati aşkın süre oruçlu olunacak. İstanbul halkı ise bu sene 17 saati aşkın süre oruç tutacak.

İşte İzmir'in İmsakiyesi

fft16_mf7161937.jpeg

ORUÇ TUTMANIN FAYDALARI

Oruç, bize daima Allah'ı hatırlatır, sorumluluk duygusunu geliştirir. Bir ay boyunca devam eden bu manevî eğitim sonucu Allah korkusu kalblere iyice yerleşir, bunun olumlu tesiri ile de insan davranışlarını kontrol altına alarak her türlü kötülükten uzaklaşmış olur. Oruç, basit bir "aç kalma" olayı değildir. Onu sadece bu yönüyle değerlendirmek son derece yanlış olur. Oruç, köklü bir irade terbiyesi, insanı kötü alışkanlıklardan temizleyen, çirkin davranışlardan uzaklaştıran ve iyi huylar kazandıran bir ahlak eğitimidir.

ORUCUN MERTEBELERİ

Birincisi; imsaktan akşama kadar yemekten, içmekten ve cinsel arzulardan sakınmak suretiyle tutulan oruçtur. Bu oruç, şartları yerine getirildiği için sahihtir. Ancak orucun asıl gayesine ulaşmak için oruçlunun ikinci mertebeye yükselmesi lazımdır.
 
İkincisi; birinci maddedekilerle birlikte, kulak, göz, dil, el, ayak ve diğer organları günahlardan uzaklaştırmak suretiyle tutulan oruçtur. Çünkü bu, organlar üzerinde olumlu etkisini gösteren ve sahibine ahlakî faziletler kazandırarak gayesine ulaşan oruçtur.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.