1 Nisan’dan itibaren ücretsiz internet hizmeti başlıyor

1 Nisan’dan itibaren ücretsiz internet hizmeti başlıyor

Topbaş, “İstanbul’un 26 meydanında 1 Nisan’dan itibaren ücretsiz internet hizmeti başlıyor.” dedi.

Gözde Uluçay'ın haberi:

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen proje tanıtım toplantısına; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, AK Parti ilçe belediye başkan adayları ve çok sayıda partili katıldı. Programda konuşan Topbaş, bugüne kadar bin 148 projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Topbaş, “205 projeye devam ediyoruz. 538 proje de planlama ve ihale aşamasında. Bu projeleri açtığımızda belki 10 binden fazla iş ortaya çıkıyor. Biz burada projeleri yarıştıracak değiliz. Bizim projelerimizin rüzgarına diğerlerinin akılları yetişmez. Dünyanın merkezinde bulunan İstanbul hayallerle laflarla geleceğe taşınamaz. Biz tutarlı bir finans yönetimi ve bütüncül bir yaklaşımla çalışarak dünya ile yarıştırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Topbaş, İstanbul’un 2071 yılına kadar temiz suya sahip olduğunu, şehrin her noktasında kullanılan doğalgaz sebebiyle havasının tertemiz olduğunu belirtti.

Sözü namus bildiklerini belirten Topbaş, “Yapamayacağımız hiçbir şeyi söylemedik. Çünkü hiçbir şey gizli kalmıyor. Bir gün ortaya çıktığında onur ve gururunuz varsa mahcubiyet duyarsınız.” diye konuştu.

Başka siyasi partilerin kendi projelerini görerek, onu da doğru okumayarak proje diye siyaset yapmaya çalıştıklarını belirten Topbaş, “Biz İstanbul’da hamdolsun tüm dünyaya model olan projeler ortaya koyduk. Modellerimiz dünyada yankı buldu ve belediyemizin kasasına kaynak oluşturdu. Boğazı Marmaray ile Haliç’i metro ile geçtik. İmkansız denilen işleri başardık. Rakiplerimizin İstanbul ile ilgili hedeflerini gördünüz. Her ilçeye bir sağlık merkezi diyorlar, zaten var. Hayvan barınağı diyorlar, mevcutların dışında Sarıyer’de 20 bin kapasiteli dev bir barınağı tamamladık. Bir metro haritası çizmişler, ilkokul ödevi gibi. Anlatın bunu deseniz, yazdıklarını kendileri okuyamazlar. Ücretsiz internet diyorlar, İstanbul’un 26 meydanında 1 Nisan’dan itibaren ücretsiz internet hizmeti başlıyor. Turizm diyorlar, İstanbul’da turizmi 2 milyon 800 binden aldık, 11 milyonlara ulaştık, hızla gelişmekte. Kongre turizmi diyorlar, 2011 yılında İstanbul bu alanda dünyada birinci oldu. 2012 henüz ilan edilmediği için söylemiyorum. İstanbul’da yeşil alan diyorlar. Diyenler kim? Görev süreleri boyunca bir tane park yapmayanlar, görev alanında mezarlıklar dışında yeşil alan bırakmayanlar. 5 tane meydan düzenlemesinden bahsediyorlar. Sunumda gördünüz, tüm meydanları yeniliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Belediye başkanlığının krallık olmadığını aktaran Topbaş, “Hükümetin yetkisinde olan işleri bile yapmayı vaat ediyorlar. Belediye başkanlığı bir krallık değil. Eğer hükümetin yetkisindeki işleri yapmayı vaat ediyorlarsa, önce hükümet olsunlar, ondan sonra vaat etsinler.” şeklinde konuştu.

Vaatlerle dolu siyasi anlayışların tedavülden kalktığını aktaran Topbaş, şöyle devam etti: “Seçime 5 gün kala açıklayacağım çok farklı bir projem var. Birilerinin hayali dahi yetişmeyecek. Son dönemimin bir hediyesi olarak açıklayacağım. 30 Mart’ta bizi ilçe belediye başkanlarımızla buluşturursa, bakın nasıl bir İstanbul ortaya çıkacak. Beraberce izleyeceğiz.”

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.