1 milyondan fazla baz istasyonu sorgulandı!

1 milyondan fazla baz istasyonu sorgulandı!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verilerine göre 31 Ocak 2015 tarihi itibariyle 1 milyon 276 kez baz istasyonu ölçüm değeri sorgulaması yapıldı.

BTK, baz istasyonu ölçüm değerlerinin sanal ortamda "https://www.turkiye.gov.tr/baz-istasyonlari" internet adresinden e-Devlet şifresiyle girilerek sorgulanabilmesine yönelik uygulama başlattı. BTK verilerine göre e-Devlet’te baz istasyonu sorgulamasına ilişkin başlatılan uygulamada, 31 Ocak 2015 tarihine kadar 505 bin 335 kişi sisteme girerek 1 milyon 276 bin 240 sorgulama gerçekleştirdi.

Baz sorgulamasında e-Devlet sistemine şifreyle girildiğinde ekrana otomatik olarak gelen haritada, hizmeti kullanan kullanıcının e-devlet sitesinde kayıtlı adresi otomatik olarak görülüyor ve bu adrese en yakın baz istasyonu ölçüm değeri görülebiliyor. Bu hizmeti kullanan isterse harita üzerinden başka noktalara ait ölçüm değerlerini de görebiliyor. Söz konusu ölçüm değerinin Türkiye'deki ve uluslararası kuruluşlarca kabul edilen limit değerlerle karşılaştırması da yine aynı ekran üzerinde grafik şeklinde görülebiliyor.

Türkiye'de kurulan baz istasyonlarına BTK Bölge Müdürlüklerince güvenlik sertifikası düzenlenirken, sertifika düzenlenen baz istasyonlarının elektromanyetik alan ölçümleri de BTK tarafından yetkilendirilen ölçüm yetki belgeli kuruluşlar ve BTK personelince denetleniyor.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.