1 milyon yardıma muhtaç

1 milyon yardıma muhtaç

Ablukayla Mücadele Halk Komitesi Başkanı Hudri, İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı abluka nedeniyle bölgede 1 milyondan fazla insanın yardıma muhtaç olduğunu belirtti.

Ablukayla Mücadele Halk Komitesi Başkanı Cemal el-Hudri, düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in uluslararası hukuk ve insan haklarına aykırı şekilde Filistin halkına yönelik saldırılarını sürdürdüğünü belirtti.

İsrail'in uyguladığı ambargonun, Cenevre sözleşmesine aykırı olduğunu ifade eden Hudri, şöyle konuştu:

"İsrail, yıllardır devam eden ambargo ve sınır kapılarını kapatarak, Gazzelileri toplu şekilde cezalandırıyor. İsrail'in Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nı kapatması nedeniyle gıda ve insani yardım taşıyan 750 kamyonun Gazze'ye girişi engellendi. Bu acımasız ambargo nedeniyle Gazze'de bir milyondan fazla insan yardıma muhtaç şekilde yaşıyor. Fakirlik ve işsizlik yüzde 50'ye kadar ulaştı. Günlük kişi başına düşen gelir sadece 2 dolar."

Hudri, İsrail'in sınır kapılarını kapatıp inşaat malzemelerinin girişine izin vermemesi nedeniyle 500 milyon dolar değerindeki birçok projenin durduğunu sözlerine ekledi.

İsrail, Hamas'ın 2006 yılında Gazze'yi kontrol altına almasının ardından bölgeye ambargo uygulamaya başlamış, Bölgeye açılan 6 sınır kapısını kapatmıştı. Bu kapılardan Beyt Hanun yabancı pasaport taşıyanlar, Kerm Ebu Salim ise bazı ticari ürünlerin geçişi için zaman zaman kısa süreliğine açılıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.