1 milyon 112 bin adayın sınavı yeniden hesaplanacak!

1 milyon 112 bin adayın sınavı yeniden hesaplanacak!

Son yapılan SBS'nin yerleştirmesinin yürütmesi durduruldu. Bu sonuca göre 1 milyon 112 bin adayın sınav sonucu yeniden değerlendirilecek.

SBS ile ilgili Danıştay'dan 1 milyon 112 bin öğrenciyi yakından ilgilendiren bir karar çıktı.

Danıştay SBS'deki yerleştirmelerin yürütmesini durdurma kararı aldı.

Danıştay, söz konusu kararı CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın'ın başvurusu üzerine aldı ve kararda şu ifadelere yer verildi.

"1 milyon 112 bin 604 öğrenci için dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç ve imkansız zararların oluşabileceği tartışmasızdır. Bu nedenle hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin uygulanması halinde yasa ihlali gerçekleşeceği için SBS'deki yerleştirmelerin yürütmesinin durdurulmasına karar verdik"

Yabancı diller sınavına katılan 710 öğrencinin anahtarlarının yanlış okunduğu tespit edilmiş ve bunun üzerine CHP'li Ayayadın Danıştay'a bu anahtarların yanlış olması gerekçesiyle SBS'nin yerleştirilmelerin iptali ve yürütmnein durdurulması istemiyle bir başvuruda bulunmuştu.

Bu başvuru sadece 710 öğrenciyi değil, sıralamanın tamamını etkilediğinden 1 milyon 112 bin öğrencinin sıralamasısının yeniden yapılması gibi bir sonuç olarak değelendirilebilir

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.