1 Mayıs'ta 'mültecilerle dayanışma' çağrısı

1 Mayıs'ta 'mültecilerle dayanışma' çağrısı

Alman Sendikalar Birliği bu yıl 1 Mayıs’ı ‘’mültecilerle daha fazla dayanışma’’ ve ‘’aşırı sağcılıkla mücadele’’ sloganlarıyla kutlayacağını duyurdu.

 Uluslararası İşçi ve Emekçi Bayramı olarak kutlanan 1 Mayıs için bu yıl Almanya'da yapılan gösterilerin merkezinde ‘'mültecilerle dayanışma'' çağrıları dikkat çekiyor.

Alman Sendikalar Birliği (DGB) bu yıl 1 Mayıs'ı ‘'daha fazla dayanışma zamanı'' sloganıyla kutlayacağını duyurdu. Sendikalar Birliği'nin 1 Mayıs çağrısında savaştan ve terörden kaçan sığınmacıların dışlanmasının asla bir çözüm olamayacağı belirtildi.

DGB başkanı Reiner Hoffmann ayrıca gösterilerde aşırı sağa ve yabancı düşmanlığına karşı bir mesaj verilmesi ve sağ popülist Almanya için Alternatif'e (AfD) de net bir tavır alınması yönünde çağrı yaptı.
Hamburg'ta solcu otonomlar gece gösteri yaptı

Berlin'de onbinler 1 Mayıs'ı kutlayacak

Hamburg ve Berlin'de ise solcu otonomlar 1 Mayıs kutlamalarına geceden başladı. Berlin'de yaklaşık 2 bin 300 kişinin katıldığı gösteriler olaysız geçerken, Hamburg'ta kutlamalara katılan göstericilerden yaklaşık 50 kişilik bir grupla polis arasında çatışmalar çıktı.

© Deutsche Welle Türkçe

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.