1 litre yakıtla Edirne'den Hakkâri'ye giden teknoloji

1 litre yakıtla Edirne'den Hakkâri'ye giden teknoloji

Shell Eco-marathon yarışmasında birinci ekip Edirne'den Hakkâri'ye 1 litre yakıtla gitmeyi başardı. Yıldız Teknik ise güvenlikte birinci sıraya oturdu

Avrupa'da ilk kez 1985'te Fransa'da düzenlenen ve katılan öğrencileri enerji tasarrufu sağlayan araçlar tasarlamaya, üretmeye, test etmeye teşvik eden Shell Eco-marathon yarışması bu yıl 22-24 Mayıs arasında Hollanda'nın Rotterdam kentinde gerçekleştirildi. Birinci olan ekip Edirne'den Hakkari'ye 1 litre yakıtla giden teknolojiyi üretti. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 26 Avrupa ülkesinden 197 takımın katıldığı yarışmada öğrenciler, 'prototip' ve 'şehir konsepti' olmak üzere iki farklı otomobil kategoride ve yedi farklı enerji tipinde yarıştı. Katılımın en yoğun olduğu ülkeler arasında yer alan Türkiye'yi, dört bir yanındaki illerden gelen, toplamda 18 lise ve üniversite takımı temsil etti. 

YILDIZ TEKNİK'E ÖDÜL 
Bu yıl Türk takımlarından Yıldız Teknik Üniversitesi AE2, 5 kategoride verilen Off-Track Awards'da "Emniyet Ödülü"nü kazanma başarısını gösterdi. Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) AE2 takımı öğrencileri podyuma çıkıp Türk bayrağını dalgalandırarak kupalarını aldı. YTÜ takımı AE2 Project adına konuşan ekip üyesi Fatih Açıl, takım olarak elektrikle çalışan Prototip kategorisinde yarıştıklarını belirterek, "Son derece yoğun bir çalışma disiplini ile ürettiğimiz aracımız 'İstanbul' aerodinamik yapısı ve estetikliği ile yepyeni bir tasarıma sahip. Toplamda 27 kilogramlık hafifliği ve dayanıklılığı, karbon fiber kalıp gövdesi ile sağlandı" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.