1 litre atık yağ, 1 milyon litre suyu kirletiyor

1 litre atık yağ, 1 milyon litre suyu kirletiyor

Atık yağların toplanması için okullarda yarışma başlattıklarını anlatan Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bu kampanya ile çocuklarımızın bilinçlenmesini ve toplanan bu yağların ekonomiye kazandırılmasını sağlıyoruz.

Atık yağların çevreye ve doğaya verdiği zararı yakından biliyoruz. 1 litre atık yağ, 1 milyon litre suyu kirletiyor.” dedi.

Bursa Nilüfer Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kolza Biodizel Yakıt ve Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. iş birliğiyle ‘Okullararası Bitkisel Atık Yağ Toplama’ yarışması düzenleniyor.

Okullarda bilinçlendirme eğitimleri sayesinde çevre duyarlılığının kazandırılmasının amaçlandığı yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecek.

Düzenlenecek yarışma çerçevesinde protokol imzalandı. İmzalanan protokol çerçevesinde Nilüferli çocuklar çevre için yarışacak.

Okullarda bilinçlendirme eğitimleri sayesinde çevre duyarlılığının kazandırılmasının amaçlandığı 3 aylık yarışma sonrasında 5 Haziran Dünya Çevre Günü’de düzenlenecek ödül töreniyle özel okullardan 3 ve devlet okullarından 3 okul ödüllendirilecek. Yarışmaya katılan okul ve öğrencilerin isimleri ile topladıkları atık yağ miktarı Nilüfer Belediyesi’nin internet sitesinden açıklanacak.

Amaçlarının daha yaşanabilir bir dünya için ellerinden geleni yapmak olduğunu kaydeden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bu kampanya ile çocuklarımızın bilinçlenmesini ve toplanan bu yağların ekonomiye kazandırılmasını sağlıyoruz. Atık yağların çevreye ve doğaya verdiği zararı yakından biliyoruz. 1 litre atık yağ, 1 milyon litre suyu kirletiyor. Denize, akarsuya ve göle dökülen ya da bir şekilde buraya ulaşan bitkisel atık yağlar, yaşayan canlı türlerine zarar verdiği gibi, kanalizasyon sistemlerinin daralmasına ve tıkanmasına neden oluyor. Bu nedenlerle bitkisel atık yağların toplanmasına yönelik çalışmalar önem kazanıyor.” dedi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.