1 Kan, 1 Fidan Projesi ile Uşak'ta 15 Bin Fidan Dikildi

1 Kan, 1 Fidan Projesi ile Uşak'ta 15 Bin Fidan Dikildi

UŞAK Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğü, '1 Kan, 1 Fidan' projesi kapsamında son bir yıl içinde kan bağışında bulunan gönüllüler adına 15 bin çam fidanını toprakla buluşturdu.

Uşak'ın merkeze bağlı Sorkun Köyü ağaçlandırma sahasında '1 Kan, 1 Fidan Projesi' kapsamında fidan dikim töreni düzenlendi. Törene, Uşak Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Umut Bilgin Koçak, Uşak Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma Şefi İsmail Çuhadar, Türk Kızılayı Uşak Şube Başkanı Kemal Akıncı, doktorlar, hemşireler ve sağlık personelinden oluşan 20 kişilik ekip ile orman işçisi kadınlar katıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yapılan işbirliği ile '1 Kan 1 Fidan' projesini hayata geçiren Türk Kızılay'ı, Uşak'ta kan bağışında bulunanlar adına 15 bin çam fidanı dikti. Projenin 'Kanınız fidana, fidanlar ağaca' sloganı ile hayata geçirildiğini ifade eden Uşak Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Umut Bilgin Koçak, "Türk Kızılayı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında kan bağışlayanlar hem şifa bekleyen hastalara umut oluyor hem de ülkemizin orman varlığına katkıda bulunuyor. Gönüllüler adına, her kan bağışından sonra bir adet fidan toprakla buluşacak. Uşak Kan Bağışı Merkezi olarak kan bağışçıları adına 15 bin çam fidanını toprakla buluşturduk" dedi. 2014 yılı içinde 19 bin ünite kan bağışı aldıklarını ifade eden Koçak, Uşak'ın kan ihtiyacının tamamını karşıladıklarını söyledi. Uşak'ın küçük bir il olmasına rağmen kan bağışına büyük ilgi gösterdiğini belirten Koçak, sivil vatandaş bağış oranı ile Türkiye'de ilk sırada yer aldıklarını sözlerine ekledi.
 
Uşak Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma Şefi İsmail Çuhadar ise, 2014 yılı içinde Uşak genelinde düzenlenen ağaçlandırma çalışmalarında 1 milyon çam fidanının dikildiğini belirtti.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.