1.5 milyar insan yoksulluk içinde

1.5 milyar insan yoksulluk içinde

UNDP’nin Çok Boyutlu Yoksulluk Endeksi’nin son verileri, 91 gelişmekte olan ülkede yaşayan yaklaşık 1,5 milyar insanın yoksulluk içinde yaşadığını gösteriyor.

Küresel lansmanı 24 Temmuz’da yapılan 2014 İnsanî Gelişme Raporu, Ankara’da tanıtıldı.
 
Raporda, gelir bazlı yoksulluk ölçümlerine göre, 1.2 milyar insan günde 1.25 ABD Doları ya da çok daha az parayla geçiniyor. Ancak, UNDP’nin Çok Boyutlu Yoksulluk Endeksi’nin son verileri, 91 gelişmekte olan ülkede yaşayan yaklaşık 1,5 milyar insanın sağlık, eğitim ve hayat standartları alanlarında tekrar eden yoksunlukları dolayısıyla yoksulluk içinde yaşadığını gösteriyor.
 
2014 İnsanî Gelişme Raporu (İGR) kalkınmada ilerleme kaydedebilmek ve bu ilerlemeyi güvence altına alabilmek için temel sosyal hizmetlere evrensel düzeyde herkes için erişim sağlanması ve sosyal güvenlik ve tam istihdam alanlarında daha güçlü politikalar oluşturulması çağrısında bulundu. Küresel lansmanı 24 Temmuz’da yapılan 2014 İnsanî Gelişme Raporu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve BM Türkiye Mukim Koordinatörü ve UNDP Mukim Temsilcisi Kamal Malhotra’nın katılımıyla önceki gün Ankara’da tanıtıldı.
 
Sürekli kırılganlıklar, insanî gelişmeyi tehdit ediyor. Söz konusu kırılganlıklar, politikalar ve toplumsal normlarla sistematik bir biçimde giderilemezse, ilerleme ne adil ne de sürdürülebilir olacak. İşte bu konu, “İnsanî İlerlemeyi Sürdürmek: Kırılganlıkları Azaltmak ve Dayanıklılık Oluşturmak” başlıklı 2014 İnsanî Gelişme Raporu’nun temelini teşkil ediyor.  Gelir bazlı yoksulluk ölçümlerine göre, 1,2 milyar insan günde 1,25 ABD Doları ya da çok daha az parayla geçiniyor. Ancak, UNDP’nin Çok Boyutlu Yoksulluk Endeksi’nin son verileri, 91 gelişmekte olan ülkede yaşayan yaklaşık 1,5 milyar insanın sağlık, eğitim ve hayat standartları alanlarında tekrar eden yoksunlukları dolayısıyla yoksulluk içinde yaşadığını gösteriyor.
 
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.